torstai 11. huhtikuuta 2013

Aksat

SARAN aksoissa improvisoitiin radat kentällä olevista esteistä:

Niistot ei aina Saralla toimi. Ei toiminut nytkään A-radan kakkosesteellä. Sara ei vaan käänny siten tarpeeksi. Vekkaamalla oli parempi. Vitosputkeen viennissä persjättö oli varmin keino saada koira oikeaan päähän putkea. Kepit Sara osasi hyvin hakea minun ollessa jäljessä.

Rimat oli 65-senttiset. Alkuun koiralle näytti olevan vähän vaikeaa, mutta se paransi sitten tyyliää. Okseristakin koira selviytyi.

B-rataa tehtiin numeroidun suunnan lisäksi toiseen suuntaan. Saran kontaktit on ihan ookoot. Minun jättäytyessä taakse se menee hitaammin, mutta menee kuitenkin oikein 2on2offiin. En jaksane työstää sille nopsempaa vauhtia itsenäisiin kontakteihin, vaan juoksen mukana :p

Sara teki erikseen myöskin pussia namialustalla. Huomiona se, että koira menee herkemmin pää ylhäällä, jos jään ohjauksessa taakse. Mukana juostessa se laskee päätään paremmin.

---

RINNAKIN aksaili ennen Saran vuoroa. Tehtiin keppejä, teemana vedätys ja ohjauskuviot vedättäen. Hyvin sujui vedätys ja valssaaminen sekä persjättäminen keppien jälkeen. Palkkapallo oli keppien jälkeen maassa muistuttamassa pään asennosta.

Sitten työstettiin Rinnalle vaikeita kääntyviä hyppyjä. Valssaamalla meni hyvin. Jaakottamalla myös, mutta ohjauksen oikeinajoitus on tärkeää: liian aikaisin tehtynä koira kääntyy ennen hyppyä, liian myöhään se kaarrattaa. Perusohjauksella kääntyvät hypyt on vaikeimpia. Silloin Rin vetää päätä liikaa ylös ja tiputtaa herkästi rimoja. Näitä pitää lähteä työstämään kunnolla. 

Keinua tehtiin putken kautta. Eka oli vähän niinkuin lento, toinen varovaisempi ja loput hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti