tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tasapainottelua

Erika on palannut RINNAN aksoja kouluttamaan:


Kokeilin alkuun leijeröidä hypyt puomin yli, muttei se onnistunut. Puomi veti liikaa. Pussin jälkeen koira meni vain kerran häiriöputkeen :p Keppien jälkeen pystyin tekemään persjätön, Rinna kesti sen. Lähetin koiran 12. putkeen vekkaamalle ennen ysiä koiralle hyvän linjan sinne asti. Pysyin näin liikkumaan 14. esteen taakse valmiiksi pakkovalssiin. Tarkkana piti olla oman rintamasuunnan kanssa ettei koira tullut 13. hypystä ohi.

Loppua kohden muutama rima tuli alas. Koira alkoi kaiketi väsymään. Huomautin sitä kuitenkin rimoista.

---

HAU:n tokoissa koirat teki vuorotellen. RINNA pääsi paikallaanoloihin. Tehtiin makuu 4-minuuttisena ja istuminen 2-minuuttisena. Olin piilossa ja Rinna oli hyvin molemmissa eikä se liikutellut tassuja istumisessa palatessani sen vierelle. Omalle yksilövuorolle päästessään haukutin koiraa. Tällä kertaa myös Saija haukutti Rinnaa. Se haukkui kyllä, mutta voisi omistautua sille paremmin. Välillä se vilkuili minua ja myös häiriöt sai aikaan katkoksia haukkuun. Sitten Rinna teki seruraamista häiriöissä. Molemmin puolin oli toiset koirakot treenaamassa ja lisäksi Rinnaa häiriköitiin eri esineillä ja kutsuilla. Alkuun kontakti tippuilikin, mutta Rinna tsemppasi hyvin. Se yliyrittikin ja edisti. Tehtiin loppuun vähemmän häiriöitä ja koira otti paremman seuruupaikan.

Ruutuun Rinna meni herkemmin ruudun etuosassa pyörähtämisen kautta, jos palkka tulee minulta. Muiden palkatessa se meni paremmin ruudun takaosaan. Tehtiin myös näyttöinä. Niitä voisi tehdä enempi. Luoksetulon stoppia tehtiin putkirallilla. Edelleen koiran pää on liian ylhäällä, mutta ehkä toistojen myötä se laskee päätään alemmas. Lopuksi Rin sai nostella kiloista kapulaa. Otettiin nostoja ja pari noutoakin. Nostoissa koira kitisi. Se joko mietti kapulaa likaa tai otti paineita minusta (olin lähellä). Noutona se teki paremmin.

SARA teki kaukoja. Se teki ihan kivasti, mutta tassutteli nyt tosi paljon paikoillaan. Tarvii kiinnittää huomiota milloin palkkaa ja miten palkkaa (rauhallisesti). Seuruussa koira äänteli alkuun, jopa minun sitä kehuessa. Niistä se sai moitteet ja koira hiljeni. Paikka koiralla oli hyvä, mutta suoriin perusasentoihin pitää ottaa korjauskuuri. Sarakin sai tehdä häiriöseuruuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti