perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tänään

Tänään korkattiin maastokausi! Päivän metsälenkillä tehtiin esineruutuja kaksin kappalein. Ensimmäisen talloin lumelle. Oli kantohanki, ei upottanut. Kokoa alueella oli noin 25 x 50 m. Esineitä oli kolme: sukka, sormikas ja Saran panta. Sukka oli takarajalla kahden ison kiven välissä, hanska aika takana oikealla laidalla hajonneen kannon sisässä ja panta edessä vasemmalla puun takana.

SARA pääsi ensin hommiin. Se teki hyvin töitä rauhallisempaan tapaansa. Esineet löytyi kertalähetyksillä taimmaisesta etummaiseen. Ekan palkkasin vauhdista, toisen otin luovutusasentoon asti ja kolmennesta tuli palkka taas vauhdista. RINNAN kanssa puutuin lähtöhaukahduksiin. Haukusta kutsuin koiran takaisin. Tämä toi vähän epävarmuutta lähtöihin, mutta lähdöt oli hiljaisia. Kahdella ekalla lähetyksellä koira paineli tapansa mukaan takarajalle asti. Se kuitenkin toi ekalla lähetyksellä etuesineen ja sitten vasta taimmaisen laitaesineen jäädessä vikaksi. Rinnan työmoraali oli kunnossa. Se lähti heti esineet löydettyään vauhdilla palauttamaan eikä jäänyt pitämään omaa kivaa niillä. Rinna on erikseen harjoitellut erilaisten esineiden nostoja ja luovutuksia. Nyt otinkin toisella esineellä tuonnin luovutusasentoon asti. Törmäsi se, mutta sen jälkeen se laskeutui neljälle jalalle luovutusasentoon. 

Tehtiin vielä toinenkin esineruutu, kun löytyi n. 10 x 50 m sulaa maata pellon laidasta. Laitoin samat esineet ensimmäiselle 20 metrin matkalla. Panta oli ihan etulaidassa. SARALLE etuesineet oli vaikeita, mutta se selviytyi niistä ilman apuja. Otin kaikki esineet luovutusasentoon. Ekassa koira mälväsi esinettä, mutta korjasi otteensa käskystä. Loppuja se piti hyvin. RINNALLE pantaa lukuunottamaata esineet oli helposti. Liiankin helposti. Ekan se teki vielä hyvin, mutta toisessa alkoi työmoraali lipsumaan. Se otti esineen suuhunsa, mutta jatkoi sen kanssa matkaa. Moitin koiraa tästä ja Rin toi esineen. Panta oli jostain syystä nyt tosi vaikea. Koira meni monet kerrat ihan sen vierestäkin noteeraamatta sitä. Lopulta menin auttamaan koiraa eikä se edelleenkään huomannut pantaa ennen kuin osoitin sitä. Jätettiin panta koiran kanssa sitten paikoilleen ja lähetin koiran kauempaa uudestaan. Nyt löytyi ja koira toi sen hyvin. Rinnan luovutukset oli nyt jo parempia. Eikä koira kertaakaan haukahtanut lähdöissä.

---

Illalla RINNA osallistui Nina Mannerin tokokoulutukseen. Paikkana oli Rinnalle vieras Kirkkonummen Kennelkerhon ulkokenttä. Aiheeksi otin Rinnan kisaongelmat. Tehtiinkin kehään meno ja muutama liike kokeenomaisesti. Rinna käyttäytyi kuin kisoissa ja kitisi kaikissa liikkeissä. Palkkaukseen se kylläkin reagoi paremmin kuin kokeissa. Rinnan ongelmaa lähdetään työstämään tekemällä paljon kokeenomaisia treenejä eri paikoissa. Lisäksi koiralle opetetaan liikkeiden välinen toiminta. Sitä en ole Rinnalle vielä opettanut. Olen vain ajatellyt Rinnalle sopivat hyvin sen, että se saa alemmissa luokissa olla ilman käskyjä liikkeiden välit. Mutta toisaalta näin olen saattanut luoda koiralle ristiriitoja. Nyt aletaan työstämään niitä. Rakennetaan välit naksun kanssa. Koira saa itse tarjota sitä oikeaa tekemistä. Alotettiin jo ja hyvin se lähtee sieltä tulemaan :)

Omaa vuoroa odotellessa tehtiin seuraamista. Koitin juosta koiraa karkuun sen pudottaessa kontaktin. En onnistunut. Paremmaksi tavaksi osottautui häiriköinti oikealla kädellä. Rinna tsemppasi kovin sillä.

1 kommentti:

  1. Voisitko laittaa mulle sun sähköpostin niin voitaisiin olla yhteydessä viestitreeneistä! :)

    VastaaPoista