maanantai 21. lokakuuta 2013

Suojeluaussie?

Eilen järjestettiin leikityspäivä SRY:n Petikon kentällä. Koiria leikitti maalimies Antti Kurki. Hirveästi tuli asiaa, suurin osa meni mulla varmasti ylitse ymmärryksen. Oon vielä niin noviisi puhuttaessa koirien vieteistä, koirien lukemisesta ja ihan kaikesta muustakin.

RINNA pääsi leikkimään. Se käytti alkuun paljon puolustusta. Haukkua tuli, mutta etenkin alkuun liian puolustavasti. Loppua kohden haukusta tuli kuulemma enempi sitä mitä toivottiin. Haukku tasaantui ja koira meni enempi saaliille. Ekalla kierroksella Rinnaa leikitettiin purutyynyllä, toisella kierroksella koira pääsi puremaan jo hihaa. Kumpaankin koira käytti koko suuta purressaan. Kerran koira kiljaisi satuttaessa itseään jotenkin. Siltikin koira puri sen jälkeen hihaan kiinni uudestaan hyvällä otteella. Hihassa kuulemma pienellä paimenella voi olla ongelmana, ettei se saa kunnon otetta kaikista kulmista hihaan purressaan ja koira tuli opettaa käymään hihaan kiinni tietystä kulmasta. Hihaa Rinna ei ole koskaan aiemmin nähnyt. Nyt se tiputti hihan suustaan saadessaan sen maalimieheltä eikä lähtenyt kantamaan. Voipi olla siksi koska hiha on uusi asia, tai sitten pienellä koiralla ei vaan riitä voimat pitää hihaa (myös hihan muoto vaikuttaa), tai koiran mielentila oli väärä, tai sitten se ei vaan enää elottomana kiinnosta. Ei kuulemma sinällään haittaa. Maalimiehen passivoituessahan koira aloittaa vartioinnin.

Rinnasta voisi tänä päivänä nähdyn perusteella olla hyvinkin suojeluun. No, ainakin Rinna saa oman purutyynyn. Siitä koira tykkäsi kovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti