lauantai 9. marraskuuta 2013

Tope

Torstaina SARAN aksoissa:


Ekaksi rata ärsytti, mutta se osoittautuikin hauskaksi. Saralla meinasi kaarteet venähtää ja kääntyminen oli huonoa. Kaikki oli kuitenkin kiinni vain ohjauksesta. Paremmalla ohjauksella koirakin paransi. Putkijarrua Sara ei enää osannut, pitäisi muistuttaa siitä. Kasilla ja neljällätoista koira hyppäsi herkästi pitkästi, mutta ajoissa olevalla ohjauksella sain koiran käännettyä kivasti jo ennen hyppäämistä. Pituudella käänsin koiraa liian tiukasti ja koira tipahti palikoiden keskelle. Se ei onneksi näyttänyt loukkaavan itseään.

*

Aiemmin lähikenttäiltiin RINNAN kanssa. Seuraamista tehtiin laumavietillä. Rinna tuntuu palkkautuvan ihan hyvin pelkällä sosiaalisella palkalla. Työstettiin erityisesti kontaktia käännöksissä. Kääntyessä koiran kontakti useimmiten tipahtaa. Tätä saadaa työstää vielä jatkossakin. Luoksetulon maahanmenoa tehtiin kierojen kautta ohjaten koira jakojen väliin. Lisäksi opetan nyt Rinnallekin tasajalkaa maahanmenon. Kaukojakin työstettiin. Niihin tarvitaan rutiineja. Olen lipsunut m-s-vaihdon lyhennyksestä ja nyt korjataan sitäkin.

Rinnan kanssa tokoillessa on monesta kohtaa menty oikotietä laiskuuttani. Eikä jo opittuja asioita ole ylläpidetty. Ehkei toivoa ole kuitenkaan menetetty, sillä Saralle tuli ihan tietämättömyyttäni opetettua asioita ensin väärin ja sitten korjattua. Ihan hyvä kait siitäkin tuli.

---

Perjantaina juhlittiin Skipperin valioitumista ATD:n hallilla. Samalla tokoiltiin. RINNA aloitti vinoilla hyppynoudoilla. Käytin apuja. Sitten hyppynoutoa painavalla kolisevalla metallikapulalla. Ei ollut ongelmaksi. Tunnarikapulalla muistuteltiin ensin väljempää luovutusta lelulla ohjaten. Sitten tehtiin tunnari liikkeenä. Koira teki siistiä varmaa haistelua ja löysi oman. Palkkasin vauhdista. Seuraamista tehtiin jälleen laumaviettiä hyödyntäen. Näytti kuulemma ihan hyvältä :) Merkki sujui muistuttelun jälkeen. Ruutua tehtiin läheltä paikanhakuna. Alustaa ei ollut ja koira tarjosi etureinapaikkaa :/

SARA teki kivalla ilmeellä seuraamista, tosin vähän tiivistähän se oli. Jäävistä istuminen oli hidas minun peruutellessa ja muut oli hyviä, seuraamisen kanssa oli toisinpäin. Annoin käsimerkkiavut maahanmenoon ja seisomiseen nopeuttamaan. Seisomisessa sain koiran seisomaan hypyn kautta. Tykkäsin, pitää kaivella se koirasta esille. Kaukoja tehtiin yleisö selän takana. Hyvin teki.

Loppuun otettiin vielä paikallaanolot. RINNA oli rivissä. Maahanmenot koira osaa tehdä nopsasti, mutta rivissä odottelun jälkeen koira meni hitaasti maahan. Näihin treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti