sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Enkä edes tiedä miksi

Eilen tehtiin maastolajeja. Inkan kanssa mentiin ensin Luukkiin. Inka teki RINNALLE jäljeksi noin kilometrin mittaisen jäljen useine kulmineen. Keppejä oli kuusi. Niistä kaksi oli pieniä, yksi piilotettuna ja yksi kiven päällä. Jälki vanheni pari tuntia ennen ajoa. Maasto oli sateen jäljiltä märkää, suotakin oli.

Janaa oli pitkästi, mutta harmiksi janalla ristesi polkuja, jotka Rinnaa veti. Jouduin pariin kertaan lähettämään koiran uusiksi ennen kuin päästiin jäljelle. Koira tarkasti takajälkeä pari metriä ennen kuin kääntyi oikeaan suuntaan. Jäljestys oli aika kamalaa. Rinna hukkaili jälkeä koko ajan enkä tiedä miksi. Välillä se meni pitkästi jäljen päällä ja sitten taas hukkasi. Muutama hukka oli isompi, pieniä oli enempi. Kulmissa koira tarkasteli ja teki hukkaa, etenkin terävissä kulmissa. Jälki saatiin kuitenkin loppujen lopuksi ajettua. Kepeistä (pieni keppi) kakkosesta koira meni hukassa ohi ja piilotettua se ei huomannut. Muut löytyi.

Jäljen vanhetessa tehtiin esineruutu nousevaan rinteeseen. Kokoa alueella oli n. 10 x 25 m. Esineinä oli minun sormikasmytty takana kannon päällä, Inkan ruusuke ja hikiranneke aika keskellä kallion ja kiven päällä. Rinna teki hyvin töitä ja esineet löytyi nopsaan. Palkkasin kaikista lelurevityksellä.

Sitten siirryttiin Petikkoon viestitreeneihin. Mukaan tuli myös Hanna ja Bianca koirineen. Minä olin siityvänä henkilönä. Ensin käveltiin koirien kanssa B-pisteelle 200 metrin päähän A:sta. Muut koirat juoksi ensin ja Rinna oli vikana juoksijana. Se ei lähtenyt juoksemaan enkä tiedä miksi. Lopulta kävin koiraa saattelemassa ja se lähti puolesta välistä kutsuttuna juoksemaan. B:ltä siirryttiin C:lle 100 metriä. A-C-välin Rinna juoksi ongelmitta. Mutta sitten se ei enää juossut. Se ei lähtenyt kutsuttuna eikä toisen koiran perään lähetettynäkään. Tehtiin lopuksi Inkan kanssa lyhyt juoksutus meidän välissä. Se sentäs sujui. No mutta ei auta kuin treenata lisää :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti