keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Tokoja

Tiistaina treenattiin lenkin varrella Raappavuoden nurtseilla. Satoi vettä. 

SARA teki luoksetulon stoppia takapalkalla. Tästä Sarppa tykkää! Tosin stopit ei olleet parhaita mahdollisia märän nurmikon takia. Otettiin sitten seuraamista. Edellispäivän korjaukset oli koiralla vielä mielessä ja seuraaminen oli kivanoloista. Jäävätkin sujui edellispäivää paremmin. Edelleen kuitenkin maahanmenon koira tekee herkästi väärällä tekniikalla. Siihen kuuria korjaukseksi. Kaukoissa koira jäi kiinni sen vieressä olevaan keppiin :p eikä tehnyt seisomaanlyhennyksiä kunnolla. Ilman keppiä teki. Näihin edelleen varmuutta. Haluan sen tekevän lyhennyksen aina.

RINNAKIN teki luoksetulon stoppia takapalkalla. Näitä pitäisi tehdä ajatuksen kanssa, että saisi stopit paranemaan. Samoin kyynärien nousuun maasta pitäisi puuttua. Rinnan luoksetulon maahanmenon lukko saatiin nyt jotenkin avattua. Avaimena tässä oli nyt lelun käyttö. Toivottavasti toimii jatkossakin, että päästään oikeasti maahanmenoa treenaamaankin. Sitten Rinnakin teki seuraamista, palkkaus edellen laumavietillä. Oli oikein miellyttävää! Edelleen tosin kontakti tippuu käännöksissä ja juoksuun siirrossa. Jäävistä tehtiin istumista seuraamisesta. Ekalla koira seisoi, muilla istui hyvin. Muita asentoja opeteltiin vain tasajalkaa asennon ottoa. Nämä vaatii vielä treeni. Rinnan kaukoissa on edelleen paljon töitä. Seisomaanlyhennyksia se ei osaa ilman apuja. Nyt se oli niin väärässä mielentilassa, ettei osannut juuri muutakaan :p

Rinna teki myös puistoagilityä. Tehtiin takaakietoja, valsseja ja poispäinkääntöä. Koiralla nousi tässäkin välillä kierrokset ja sitä piti rauhoitella kuuntelemaan mitä minä sen halusin tekevän.

---

Keskiviikona tokoiltiin lähikentällä. SARA aloitti ruudun paikan treenaamisella. Sitä sotkee mun sijainti. Tarvii siis treenata lisää. Vauhtiruutuja ja -merkkejäkin tehtiin. Kaukot tehtiin juoksutuksen jälkeen ja vikaan meni eka s-i-vaihto. Sen jälkeen koira paransi. 

Toisella kierroksella Sara teki ohjattua noutoa yhdellä kapulalla. Ei siis voinut mennä pieleen. Asennon kriteereistä merkillä pitää pitää kiinni. Sitten tehtiin luoksetuloa takapalkalla. Stoppeja on työstetty enempi ja ne näyttikin hyviltä, maahanmenot ei niinkään. Niitäkin pitäisi treenata.

Kolmannella kierroksella Sara työsti seuraamista, lähinnä käännöksiä. Kokeilin Iidan neuvoa eli vasemmalle käännyttäessä vasen jalka kääntää koiran. Tätä pitää kokeilla toistekin. Muuten käännökset tuntui hyviltä. Ja seuruu yleisestikin. Sara osaa myös nyt korjata käskystä perusasennon taemmas. Tarvii vaan vahvistella sitä vielä.

RINNAKIN teki ruutua. Sillä on selvän tuntuinen käsitys paikasta läheltä paikkaa treenatessa. Vauhdilla esimerkiksi kierron kautta tullessa koira saattaa valahtaa takaa ulos ruudusta, mutta kokeenomaisesti tehdessä koira tarjoaa edelleen paikkaa edestä. Jatkettaneen kosketusalustalla edelleen. Jäävistä maahanmenoissa ja seisomisissa työstettiin edelleen tasajalkaa asennon ottoa. Nämä tarvii vaan treeniä. Istumista tehtiin seuraamisen yhteydessä ja paristi koira teki seisomisen. Erottelutreeniä kaivataan. Lisäksi Rin teki kaukoja, mutta edelleen vire on näihin liian korkealla. 

Toisella kierroksella Rin teki luoksetulon pysäytyksiä. Stopit tehtiin takapalkalla ja maahanmenoja tehtiin erikseen. Maahanmenot onnistui tänäänkin! Seuraamistakin tehtiin ja se oli taaskin hyvää. Oon nyt vähän niinku oppinut treenaamaan Rinnankin kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti