lauantai 8. marraskuuta 2014

Tittidii!

Kuva: Terhi Ullakonoja

Pentunen on ollut täällä nyt jo viikon. En oikein tiennyt alkuun onko se vaan kylässä vai jäämässä. No se jää :p Kolme koiraahan on liikaa, mutta... Nimekseen se sai Dot (=piste). Se on sellanen reipas ja hyvin sosiaalinen luonne. Sellanen ilopissaaja :p

Dot on ihan superahne! Kuvittelin Rinnan olevan ahne, mutta tää on sitä vielä enempi. Ruoka on tähän asti kelvannut kaikkialla ja jos ruokaa on niin siihen se keskittyy täysin. Ruoka on sille hyvin vakava asia.

Leikkimisen suhteen se on vielä vähän tuulella käyvä. Leikkiessä se saattaa enempi kiinnostua siitä ihmisestä, joka leikkii sen kanssa. Sehän on todella sosiaalinen pentu. Se tykkää kyllä käyttää suutaan. Nakertelee kaikkea, roikkuu lahkeissa ja kädet on ruvilla. Silloin kun se leikkii se leikkii tosi hyvin. Se tykkää ottaa paljon tavaraa suuhunsa esim. pallonaruleluissa se ottaa mieluusti siitä pallosta kiinni (ja käsistä se puree eniten ranteita :p ). Yritämme leikkiä sen kanssa usein leikki-innon parantamiseksi. Se tuntuu parantuvan koko ajan. Yksin leikkiessään se tykkää eniten rikkoa leluja niitä silputen. Pentuhampaillakin se saa yllättävän paljon aikaan.

Penska on saanut kulkea mukana treenissä ja eri halleissa. Se on syönyt ruokaa ihmisiltä hakua ja viestiä ajatellen sekä se on syönyt ruokaa maasta tallotulta alueelta jälkenä ja lisäksi se ollut namikäden vietävissä. Putkeakin penne on päässyt tekemään sekä luoksetuloa ja eteenmenoa ruokakupille. Se on myös kuunnellut ekat paukut sekä naksuun ehdollitaminen on aloitettu. 

Tädit on ottaneet pennun nyrpeästi vastaan. Sarahan ei tykännyt Rinnastakaan ekaan puoleen vuoteen, joten sillä on varmaan vielä toivoa. Rinna on välillä näyttänyt nyt jo lämpeämisen merkkejä.
12 kommenttia: