maanantai 3. marraskuuta 2014

V-loppu

Perjantaina RINNA talloi orapihjalan piikin päälle ja oli sen seurauksena kolmijalkainen. Oikeassa etutassussun ison anturan sivuun tuli pistohaava. Lauantaina koira kulki jo neljällä jalalla.

Lauantaina tokoiltiin Saarnilaakson koululla Päivin ja Sannan kanssa. Rinna ei tassunsa takia tehnyt vauhtiliikkeitävarmuuden vuoksi. Annoin ensin koiran purkaa itseään ja sitten otettiin seuraamista. Ensin tein itsekseni ja sitten liikkuroituna. Muutun näissä. Rinna teki hiljaa työtä ilman liikkurointia, mutta aloitti heti ääntelyn liikkuroinnin kanssa. Koira sai syödä lähdöistä maasta ja muutenkin pidin namit nyrkissä koko ajan. Siten se oli hiljaa. Siis sekä ohjaajalle että koiralle mielentilatreeniä :p

Sitten tehtiin lelutunnari, jossa rivissä joka toisena oli tunnari ja joka toisena lelu. Rinna suoritti haistelun ongelmitta ja palautti kapulan laukalla. Sitten vielä kaukot. Häiriöt on Rinnalle pahoja, silloin se ei kuule käskyjä. Tehtiinkin nyt häirittynä. Tekniikka vaatii myöskin vielä tekemistä.

SARA työsti luoksetulon pysäytyksiä takapalkkauksella. Se pysähteli nyt hyvin, kääntyi jopa ympäri palkkaa kohden. Jatketaan treeniä. Lopuksi vielä kusitunnari. Eli tunnari koirien kuseman kohdan päälle :p Ei haitannut Sarpsaa.

---

Sunnuntaina tehtiin haun ilmaisutreenit pikana. RINNALLA oli liikaa virtaa ja haukkua purkautui jo lähetyksissä. Se myös räksytteli mulle. Hallinta pettää helpommin pelkissä ilmaisutreeneissä. Maalimiehillä haukussa on vielä tekemistä, että koira haukkuisi keskittyneesti maalimiehelle. Eteenpäin ollaan kuitenkin menty.

ATD:n kimppatokoissa Rinna työsti ensin liikkeitään. Ekana tunnaria. Oli hyvä. Tehtiin erikseen vielä luovutuksia. Näissä koira tuo kapulaa liian tiiviisti. Lisäksi tehtiin erikseen edestä sivulle siirtymiä. Näihin pitäisi saada rauhaa. Seuraamisessa keskityttiin lähinnä askeleisiin ja käännöksiin. Askeleissa taakse koira menee vinosti. Luoksetuloa tehtiin takapalkalla. Hyvin sujui ja koira kuuteli hyvin. Ruutuun meno linjan vieressä oli merkkiä ja hyppyä. Rinna halusi mennä ruutuun näiden kautta. Tehtiin taas ensin lyhyeltä matkalta ruutuun menoa vähitellen matkaa kasvattaen, että sain koiraa suoraviivaisemmin ruutuun. Väliin tehtiin paikallaanolot. Molemmat oli hyvät.

Sitten vielä voittajan liikkeet liikkuroituna. Ekana tunnari, jossa koira alkoi nostamaan kierroksiaan jo kapuloiden viennistä. Se vinkui ja nyki. Itse liike meni väärästä mielentilasta huolimatta hyvin. Liikkeestä istumisessa koira jäi seisomaan, toisella käskyllä se istui. Lisäksi se kääntyi mun mukana taakse kävelyssä. Sillä meni varmaan korjauksesta pasmat sekaisin. Seuraamisessa namitin lähtöjä ja pidin namit kädessä koko ajan. Oli hiljaista. Hyppynouto oli hyvä. Seurautin koiraa askeleen ennen kuin annoin luvan noutoon ja edestä sivulle siirtymän namitin. Luoksetulossa koira lähti jo liikkurin käskystä. Käskin sen takaisin. Stoppi oli hyvä, mutta maahanmeno ei niin hyvä. Se elää vielä. Kaukoissa korjasin koiraa alun maahanmenossa ja se tartti kaksi käskyä ekaan vaihtoon. Muuten ok. Metallinoudossa samat kuin hyppynoudossakin. Ruudussa samoin askel seuraamista ennen lähetystä. Sivulle tulossa heitettiin samaan aikaan kapulaa ja se sai koiran vähän hidastelemaan. Paljon ois kyllä hommaa tuon mielentilan kanssa kaikissa liikkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti