lauantai 22. marraskuuta 2014

Tokoo, agii

Maanantaina HAU:n tokoissa oli Sirken koulutuskerta. SARA teki EVL:n koemaisesti läpi. Aika tuttuja virheitä oli, korostetummin, taukoilu on taas tehnyt tehtävänsä. Luoksetulossa ja kaukoissa koira äänsi jätössä. Tähän jatketaan namituskuuria. Kaukoissa ekaan vaihtoon lisäksi kaksoiskäsky. Luoksetulossa tosi huonot pysäytykset. Nopeampaa reagointia treeniin enempi. Seuruussa koira äänteli. Ääni oli nyt ahdistusta. Tähän myös namikuuria. Viimeiseksi liikkeeksi jätettin tunnari, josko nähtäisiin siinä virhe. Koira teki tunnarin kuitenkin hyvin. Vinkiksi tunnaritreeniin useamman koirakon tunnari. Jokainen vie oman tunnarinsa keskelle ja sitten koiria lähetetään vuoron perään hakemaan omansa. Kokeillaan.

RINNA teki tempputreenejä. Ensin kapulan heitto esteen yli, käännös ja koiran lähetys ruutuun valmiille lelulle. Zetassa ekassa käännöksessa koiran jättö ja kaukot, toisessa käännöksessä jälleen koiran jättö, mutta nyt luoksetulo. Kapulan heitto, mutta koiralla noudatettiinkin eri kapula, jo valmiiksi viety eri suuntaan. Merkille meno kapulan heitosta huolimatta. Ruutu, jossa ohjaaja juoksee kaavion ja kutsun jälkeen stoppaa koiran. Rinna osasi teknisesti ihan hyvin, mutta treenin yllätyksellisyys purkautui ääntelynä. En nyt puuttunut tähän, kun syyt ääntelyyn oli erit. Mun pitää näissä treeneissä olla koiralle selkeämpi eikä lähteä koiran hätäilyyn mukaan. Esimerkiksi merkille käskettäessä kapulan heiton jälkeen pysäytän koiraa ja annan heti uutta käskyä. Oikeammin pitäisi pysäyttää koiran väärä tekeminen ja sen jälkeen hengähtää, antaa koirankin rauhottua. Sitten vasta uutta ohjausta. Näitä lisää, opin näin koirasta paljon uutta.

Lopuksi vielä häiriöt. Ensin kehääntuloja häiriössä, sitten liikkeen alkuja. Jääviä toisen koirakon tehdessä luoksetuloa vieressä. Tehtiin myös häiriköityjä perusasentoja. Näissä Rinnalle päälle tippuvat namit tosi pahoja.

---

Tiistaina Sporttis-kimpassa oli teemana erikoisesteet.Takaakierto muurille on edelleen SARALLE vaikea. Yritetään nyt tehdä paljon toistoja, joissa lelu odottaa esteen takana ja kääntää koiraa paremmin hyppyyn. Samoin okseri tuottaa ongelmaa. Vedätettynä koira ei keskity hyppyyn, mutta minun ollessa koiran takana se kykenee hyppäämään sen paremmin. Takaaleikkaus okserin takana onnistui hyvin. Pituudella onnistui nyt kaikki ohjaukset: valssi, jaakotus ja flippi. Myös pimeisiin putkikulmiin koira haki hyvin.

---

Torstaina SARAN aksoissa tehtiin hauskaa rataa. Agimasennus oli vissiin lyhyttä :pTehtiin ratatreenin jälkeen erikseen suoraa 8.-11. Ensin etupalkalla rimat 65 cm. Sara haki vähän ponnistuskohtaa, mutta sai hyppykaaren kohdilleen. Tiputettiin rimoja viis senttiä ja se helpotti jo koiraa eikä ponnistuskohtaa tarvinnut niin hakea. Sitten vielä samaa vedätyksellä. Näissä vauhti vei koiraa erilailla eikä hyppykaari enää ollut kohdallaan. Hyppytekniikka Saralla ei siis ole edelleenkään parasta, mutta se on parempaa kuin ennen!

DOT pääsi vielä tekemään aksailuja ruoallaan. Se teki ensin putkea, päästiin jo kääntämään putkea mutkalle! Sitten tehtiin eteenmenoa siivekkeiden välistä ilman rimoja etupalkalle. Tässä tarkkana maltin kanssa. Penne alkaa kiljumaan helposti ruoan perään. Tehtiin vielä muurin pilarin kiertoa palkkaa taemmas siirtyä. Dot alkoi tarjoamaan tätä jo itsenäisestikin. Hieno penska!

---

Psst! Sara on jo vahingossa repinyt samaa lelua pennun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti