tiistai 27. tammikuuta 2015

Titope

Viime viikon tiistaina meillä oli Inkan kanssa treenilöt Malminkartanon nurtseilla. Maa oli lunta ja jäätä. SARA aloitti ruudulla, jossa oli kosketusalusta auttamassa koiraa oikeaan paikkaan. Alkuun meni hyvin, mutta sitten koira alkoi lipsumaan kosketusalustan etujalkakosketuksesta ja aloin nillittää koiralle, kun se ei koskenut alustaan vaikkakin se oli ruudussa alustan vieressä ihan hyvässä paikassa. Mutta johonkinhan se raja on vedettävä :p Tämä kuitenkin taisi vaikuttaa seuraamiseen, jossa koira äännähteli siellä täällä. Kaukot sujui hyvin. Palasin nytkin palkkaaman koiran jätön jälkeen.

RINNA teki samaa settiä. Kaukot se teki tosi hyvin! Ruudussa ekassa lähetyksessä se äännähti pitkästä aikaa enkä puuttunut siihen, en ollut varautunut. Toistolla koira oli hiljaa. Seuraamisessakin virtaa oli liikaa. Olisi pitänyt purkaa koiraa enempi ennen treeniä, mutta liukkauden takia en uskaltanut päästää sitä rallattelemaan.

Sporttiksella oli pentuilta. DOT teki esteistä pöytää, suoraa putkea, mutkaputkea ja pussia. Pussi onnistui enää vain vähän helmaa raoittaen. Ohjauskuvioista tehtiin persjättöä, takaakiertoa, sylkkäriä, poispäinkääntöä ja valssia.

---

Torstaina SARAN aksoissa tehtiin Anders Virtasen kolmosluokan hyppyrataa.


Alun ohjasin ensin aika perusohjauksella jarrutellen kakkoselle ja pituudelle, ettei koira valahtaisi liian pitkälle. Kokeilin myös olla valmiina kakkosen takana ja sieltä siirtyä valmiiksi pituuden taakse. Näissä missä mun mun ajoitus hetken paikallaanolon jälkeen on vaikeaa saada osumaan kohdilleen. Kepeille viennissä sai olla tarkkana, ettei vienyt koiraa mukanaan väärään väliin. Jaakotuksella onnistui kääntö 13. hypyllä putken oikeaan päähän. Sen jälkeen juosten ohjaamaan 16. hypylle persjättöä tai vaihtoehtoisesti takaakiertoa. Tässä sai muistaa koirankin, kerran vedin koira kiireessä pussin ohi. Alkuun Sa teki pussin hyvin pää alhaalla, mutta toistojen myötä pää nousi. Tehtiin loppuun vielä pari toistoa namien kanssa.

---

Perjantaina oli DOOLLA piirin tokoa. Koko tunti keskityttiin perusasentotreeneihin. Kontakti perusasennossa, perusasentoon tulo, myös eri asennoista (makuu ja istuminen), perusasennon otto liikkeen jälkeen jne. Kontakti Dodolle on edelleen hieman vaikeaa perusasennossa. Se helposti menee maahan. Lyhyesti jo onnistuu, pidempi onnistuminen sujuu namitargetin kanssa. Eri asennoista perusasennon ottoa ei ollakaan tehty aiemmin. Doo osaa hienosti pompata maasta perusasentoon ilman lupaa, käskyn kanssa se nousee hitaammin. Selvästikään tämä ei ole selvää koiralle. Seisomisessa penne yllätti ja pysyi hyvin paikoillaan minun kierrellessä koiraa ympäri. Se myös kesti seisomisessa mun mennessä koiran vierelle. Askeleet sivuille ja käännökset paikoillaan sujui hyvin, myös perusasennon otto niiden jälkeen. Perusasento muutenkin alkaa treenin myötä hahmottumaan pennelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti