perjantai 27. helmikuuta 2015

Jotain treenejä

Viime viikon torstaina SARAN agissa improvisointiin treeni kentällä olevista esteistä. Tuli aika kiva!


Suoralla 10.-13. piti ehtiä koiran edelle, jotta sain linjattua koira paremmin esteille. Saralle esteet oli vaikeasti. Se hyppää mieluusti porrastaen eikä lyhintä mahdollista reittiä. Kepeillä Sara pujahti helposti putkeen pujottelun sijaan. Sille piti ilmaista kunnolla ohjeistus :p

---

Lauantaina oli Virve Sormusen koulutus ATD:lla. Aikaa oli hyvin ja DOTIN kanssa ehdittiin tehdä vaikka mitä. Katsastettiin seuraamista ja siinä käännöksiä sekä askeleita, luoksetuloa, kaukoja, jääviä, ruutua sekä noutoa. Lisäksi ehdittiin leikkiäkin.

Isommat teki sulkeiset pihalla. Kummankin kanssa tehtiin lähinnä takapäätreenejä ja kaukoja.

---

Sunnuntaina oli kimppakoemaiset tokot. Ne pidettiin Tikkurilan maalitehtaan nurtsilla. Lumet oli sulaneet, mutta maa oli kohmeessa ja siellä oli paljon kanin paskaa. Oli tuulista ja välillä tuli vähän räntää ja vettä. RINNA teki liikkeitä sotkettuna. Ensin ruudun lähetyspaikalla virittelyt tunnariin ja kapuloiden vienti, mutta tehtiinkin kaukot. Koira teki tosi kaukot tosi rumasti, se liikkui eteenpäin. Näitä siis lisää. Kaukojen jälkeen lähetys tunnarikapuloille. Oikea löytyi, mutta tuodessa koira meinasi vaihtaa kapulan papanaan. Siitä torut. Sitten ruutu. Se oli ok. Seuruusta jatkettiin suoraan seuruuta kaaviollisen verran. Rinna äänteli tässä. Selvästi liikkeiden sotkeminen vaikutti. Lisäksi oisin voinut purkaa koiraa enempi ennen suoritusta.

Setin jälkeen Rinna sai tehdä luoksetulon pysäytyksiä puun kierrolla. Stopit oli ihan ok, maahanmenot ei niinkään. Treeniä siis vaan lisää. Kiertojen jälkeen otin samasta kohtaa kaukoja ja sain koiran tekemään kaukot yhtä huonosti kuin aiemminkin. Tästä huomautin ja koira pisti kaukovaihteen päälle tehden parempia vaihtoja. Seuraamisessakin sain koiran ääntelemään, kun tein liikkeellelähtöjä ja pysähdyksiä tiheään. Äänestä laitoin koiran maihin vähäksi aikaa. Lopetettiin hiljaiseen kohtaan.

SARA osallistui paikallaanoloihin. Se teki molemmat ihan hyvin. Yksilöliikkeitä tehdessä Sarakin oli äänekkäällä päällä. Se tartti luoksetulon alun maahanmenossa avut maahanmenoon, että teki maahanmenon hiljaa. Pysäytykset oli huonot. Sara ei vaan pysty kohmeisella maalla parempaan. Ohjatussa noudossa noudettava kapula oli puun takana piilossa. Ei hämännyt Sarpsaa. Seuraamisessa tuli alkuun ääntä. Laitoin koiraa tästä maihin ja lopetettiin kaavio lyhyeen koiran oltua äänettä. Ruudussa koira ei ensin hahmottanut merkkiä. Uusinnalla Sas teki koko liikkeen hyvin. Zetassa seuruutin koiran ilman asentoja. Sara äännähti aina liikkurin käskiessä asentoa. Hyppy tehtiin huvin vuoksi alokkaana. Olis tullu kymppi :p Tunnarissa Sara tarkasteli ja pudotti kapulan kahteen kertaan, ensin tuodessa ja sitten vielä luovutuksessa. Kaukot tehtiin ruutua kohden ja ne Sarallakin meni huonosti.

Korjaussarjana Sarallekin luoksetulon pysäytyksiä puun kierroilla. Oli jo parempia kuin liikkeenä tehtynä, muttei vielä niin hyviä mitä Sara osaisi jos tekisi. Tämän jälkeen kaukot ja taas Sarallakin meni pieleen. Tästä korjaus ja sen perään onnistui. Seuruussa ei nyt ollut ääntä.

Illalla oli ensin SARAN rallyt. Tehtiin kahta alokasluokan rataa. Treenilistalle eteentulot ja siihen liittyvät kuviot. Koira tulee niissä liian tiiviisti. Mun pitäisi opetella hihnan pitämistä kädessä :p Sitten oli kerta DOTIN pentukurssia. Aiheena oli tällä kertaa nouto. Doo sai haukkailla kapulaa ja tehdä pitoja. Enempiä se ei vielä osaa. Lisäksi ehdittiin tehdä seuraamista, asentoja sekä hyppyä. Leikkiä tehtiin ihan alkuun. Silloin pentu leikki ihan raivokkaasti. Loppupuolella tuntia otettiiin kehden lelun leikkia lainapalloilla. Penskalla kesti vähän aikaa syttyä leikkiin, mutta sitten se innostui palloilusta.

--

Maanantaina HAU:n tokoissa oli SARA ja RINNA mukana. Kumpikin teki samanlaista settiä vuorotellen. Jotenkin oli hirveen harmoninen fiilis treenata, tällasta lisää. Tein ensin luoksetulojen loppuja putken kautta. Sara törmää helposti vähäsen sivulletulossa. Siihen treeniä. Rinna teki hyvät eteentulot. Näiden jälkeen teetin samasta kohtaa kaukoja ja jälleen molemmille tuli alkuun stiplut. Lisää tällaisia. Seuraamisessa keskityin eniten täyskäännöksiin vasempaan suuntaan sekä muuhunkin takapään käyttöön. Saralta alkaa sujua käännökset jo aika hyvin! Rinnalla menee helposti liiaksi pomppimiseksi. Jäävissä Rinna tarttee enempi apuja oikeanlaisten asennon ottojen kanssa. Sarakin tarvii vielä avut täydellisempiin jääviin. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin erikseen heittotakapalkkaajan kanssa. Molemmat alkoi ennakoimaan pysäytyksiä, ennenkuulumatonta :p Molemmat pääsi myöskin molempiin paikallaanoloihin. Ne oli ok.

---

Tiistaina treffattiin Tiia ja Inka Viikin nurtseilla. Oli kirjaimellisesti paskat treenit :p Maa oli täynnä jäniksen kakkaa ja DOOLLE ne maistuu hyvin. Leikkikin sujui vain hetkellisesti, kunnes hajut vei. Ruoalla treenaaminen onnistui normaalisti. Doo teki perusasennossa kontaktia, seuraamista ja asentoja. Istuminen onnistui märässä maassa, maahanmeno sujui huonommin. Ekaa kertaa tehtiin merkin kiertämistä. Tämä pitää ottaa treeniin, nyt Dot ei ihan hahmottanut kierrettävää. Kapulan pitoa tehtiin puukapulan lisäksi nyt ekaa kertaa metallilla. Pentu ei sen kanssa tarjonnut haukkaamista, mutta ei se näyttänyt pahastuvan, vaikka laitoinkin kapulan pennun suuhun. Lisäksi temppuiltiin jalkojen välistä pujottelulla sekä jalkojen välissä kulkemisella.

Illemmalla oli RINNAN huippis. Keppejä ei radasta tehty.


Varsinaisesta treenistä jäi tosi hyvä fiilis. Osasin jättää koiraa tekemään tehtäviä ja ehdin silloin hyvin seuraavaan paikkaan ohjaamaan koiraa. Ikävästi kuitenkin Pirjo huomasi Rinnan notkauttavan selkäänsä hypätessä. Rimat oli medinä. Kokeiltiin parilla maksihypyllä, silloin selkä notkahti vähemmän. Seurataan tilannetta.

---

Torstaina SARAN aksoissa improvisoitiin jälleen rata. Tuli taas ihan kiva.


Kepeille vein pakkovalssilla. Parhaiten toimi, kun annoin koiralle tilaa seisahtumalla paikoilleni ja antamalla koiran itse hakea oikeaan väliin. Valssit oli Saralla valuvia A:n jälkeisillä hypyillä. Kahdentoista poispäinkääntö oli ihan mahti. Kasillatoista piti olla ajoissa, jotta koira tiesi kääntyä putken jälkeen oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti