keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Sumati

Sunnuntaina treenasin DOON kanssa hallilla. Se sai tehdä ensin pari lautaa korkeaa hyppyä. Annoin penskan tarjota tekemistä ensin ja hyppiähän se alkoi :) Sitten istutin pennun esteen toiselle puolen ja palkkailin sitä paikallaan pysymisestä. Otettin myös esteen yli sivulletuloja. Seuraamisessa imuttelin ja palkkailin välillä vähän satunnaisemmin. Huomasin tosin namittavani koiraa tietyllä rytmillä. Tästä nyt eroon. Sitten pentu sai tehdä molemmille sivulletuloja. Vasen alkaa olla nyt vahvempi. Aloitettiin tunnarin opiskelu. Laitoin läjän kapuloita lattialle ja katsoin mitä pentu tarjoaa. No, luontaisesti se ei tätä osaa, joten pitää ihan opettaa :p Lopuksi penska sai juosta ruutuun namialustalle. Leikitin pennun alkuun ja loppuun. Se leikki ihan hyvin.

---

Maanantain oli jälleen Päivin kurssia. Omaa vuoroa odotellessa RINNA sai ensin tarjoilla perusasentoon tuloja, sitten tehtiin pitkiä kontaktipätkiä. Seuraavaksi tehtiin kaukoja, seuraamista, jääviä, merkkiä ja ruutua kaikki sekaisin temppuratoina. Koiran asenne pysyi hyvänä eikä ääniä päässyt. Koira kun ei osannut odottaa mitä tapahtuu. Päivin kanssa tehtiin alkuun luoksetulon pysäytyksiä heittotakapalkoin. Sujui ihan ookoosti.

Tehtiin sitten koemaisena settinä kaukot, tunnari, ruutu ja luoksetulo, jossa koira sai palkan ekasta pysäytyksestä. Kaukot oli hyvät, ruutukin muuten, mutta koira on mun makuun hieman liian edessä ruudussa. Tunnarissa Rin tarkasteli paljon, mutta toi oikean eikä edes tullut liian tiiviisti eteen. Luoksetulon stoppi oli samaa kuin aemminkin, koemaisuus ei vaikuttanut siihen. Lopuksi tehtiin vielä ruutuun alustalle juoksuja sekä tunnari. Edelleen tunnarissa koira tarkasteli. Tähän tarvitaan nyt enempi varmuutta.

SARA teki sivussa kaukoja. Ensalkuun m-i-vaihdossa koira teki jälleen vajaita asentoja tai toimi vasta toisella käskyllä. Mulla on hurjan nopee käsky ja käsimerkki tässä. Rauhotin omaa käytöstä ja koirakin korjasi omaansa. Se teki vaihdon kerrasta ja hyvällä ryhdillä. Sitten puuhattiin rallyjuttuja. Näissä koira ääntelyt oli herkässä. Mun pitää muistaa uusissa asioissa antaa koiralle kunnon avut ja palkata tiheästi, jolloin ääntä ei tule. Sara teki eteentuloja ja siitä kummaltakin puolen sivullesiirtymiä, kummallakin puolen seuraamista sekä takaa puolenvaihtoja. Kummallakin puolella tehtiin jääviä ja pyörähdyksiä.

---

Tiistaina oli huippis. RINNALLA oli edelleen medirimat ja kepit skipattiin.

 
Taas oltiin sen saman asian äärellä kuin monet kerrat aiemminkin. Sen, ettei vaan kroppa tee niin kuin kuvittelee sen tekevän. Esimerkiksi 16. esteellä oli tarkoitus pyöräyttää koira siivekkeen ympäri, jolloin koiran tulee työskennellä lähellä ohjaajaa ja sitä merkkaamaan ohjaajan käden tulisi olla lähellä kroppaa. Jotenkin vaan se käsi kerta toisensa jälkeen irtosi lähettämään koiraa hyppäämään rimaa ristiin. Pitäisi vain tiedostaa paremmin mitä kroppa tekee :p

Toinen iänikuinen ongelma on rytmitys. Pitäisi paremmin osata katsoa linjat ja miettiä liikkeelle rytmitykset. Liian usein juoksen vain kädet heiluen kiireellä ympäriinsä :p

2 kommenttia: