tiistai 17. helmikuuta 2015

Kiltti Rinna

Eilen RINNA oli jälleen kiva aksakoira. Se on ollut nyt jo monena kertana kiva! Kerran teemana oli takaakierrot. Takaakierrettäviin hyppyihin laitettiin rimat nojaamaan Rinnan hyppykulmia parantamaan. Rinna teki rataa edelleen rimat medeinä. Takaakierrot onnnistui kun sain oman liikkumisen rytmitettyä. Yllättäen vaikeinta radassa oli saada koira 15. putkeen :p Oletin koiran menevän putkeen, joten vein helposti omalla liikkeellä koiran putken suun ohi.


HAU:n tokoissa DOT teki perusasentoja ja seuraamista. Lisäksi tehtiin kaikkia muitakin asentoja. Aksana tehtiin putkia sekä harjoitusrengasta. Inka leikitti pentua. Ensin sitä ei kiinnostanut yhtään, mutta sitten se yhtäkkiä vain alkoikin leikkiä ja leikki ihan hyvin. Kumma pentu.

RINNA teki kaukoja aksahäiriöt ensin edessä ja sitten koiran takana. Rin pystyi keskittymään hyvin. Se teki myös kontaktia perusasennossa samalla häiriöllä. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin heittotakapalkkaajalla. Alkuun tuli jokunen huonompi, mutta sitten saatiin ihan hyviäkin toistoja. Stoppia voisi treenata itsekin palkkaa heittäen, jos vain osaisi :p


Sporttiksen kimppaan pääsi tänään molemmat isot. Treenattiin minulle vaikeita asioita eli koiran ohjeistamista hyppäämään (kolmosen takaakierto), jonka jälkeen mun piti kiirellä jatkaa matkaa ehtiäkseni seuraavaan ohjaukseen (vitosen takaakierto). Useimmiten en saa jalkojani alle tarpeeksi nopeasti. Tää vaati myös koiralta osaamista tehdä takaakiertoja itsenäisesti. RINNA ei osaa vielä tarpeeksi hyvin. Se tiputteli rimoja, tuhma Rinna. Tai oikeammin se oli varmaankin turhautunut saman toistosta. Lennosta lähtettynä kiertoon koira onnistui paremmin. Puomin kontaktilta lähetettynä se räjähti vain johonkin suuntaan. Rinna kiertää siivekkeitä nuollen ja tulee rimaan huonossa kulmassa, josta rima tippuu. Tätä korostaa Sporttiksen kapeat siivekkeet. Laitettiin siivekkeen viereen estettä ja koira onnistui useammin. Nämä pitäisi treenata kuntoon ihan ajatuksella. Lisäksi laitettiin rataan edellispäivän vaikea putkeen vienti. Tässä kuviossa varoin niin paljon väärää putkipäätä, että vein taaskin koiran helposti koko esteestä ohi. Helpompi oli tehdä tätä vauhditta jättämällä Ri renkaan taakse lähtöön.

SARAN kanssa kaikki oli helpompaa ja sen kanssa rata tehtiin helposti ilman isompia virheitä. Se irtoaa takaakiertoihin ja on muutenkin helpompi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti