maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vähän vajaata

Viikonloppuna SARA kävi kisaamassa rallyä Pieksämäellä. Välissä oli yhdet juhlat ja sunnuntaina oli RINNAN jälkikoe edessä Kouvolassa. Kiirettä piti.

Lauantain rally-tokokoe oli Pieksämäen Palveluskoirayhdistyksen koe heidän hallillansa. Kyselin vapaita paikkoja kokeeseen hetken mielijohteesta viime epäonnisen kokeen jälkeen. Paikkoja oli, joten sinne siis kimppakyydillä.


Oltiin vuorossa alussa enkä osannut arvioida Saran virranpurkutarvetta oikein, joten koira äänteli ekaa kertaa rallykisaradalla. Pisteitä siitä kuitenkaan ei lähtenyt. Sen sijaan pisteet lähti kummastakin eteentulosta koiran ollessa liian tiivis. Väljempi etuasento on opiskelussa, siksipä nyt mentiin tietoisesti vanhalla käskyllä.

Kyltillä koira 13 (seiso, kierrä koira) olen kerran ansainnut 10 virhepistettä jatkamalla matkaa ilman pysähdystä. Tästä olen oppinut pysähtymään, mutta tällä kertaa jostain tokomuistista käskin koiran istumaan tämän jälkeen. Virheeni tajusin vasta seuraavan kyltin alueella, josta palasin uusimaan kyltin. Ei saisi. Eli tästä hylätty rata. Että hupsista taas. Näköjään kaikki virheet pitää käydä läpi ihan ite :p

Sarpan rallyilme :D Kuva: Stiina Vesterinen.

Sunnuntain jälkikoe oli Action ry:n kentällä Kouvolassa ja maastot oli melkein vieressä. Kyllä kelpais. Koe oli jälleen periaatteella tottiksen perusteella maastoon, mutta kun koirakoita oli tasan 10, niin kaikilla oli pääsy maastoon. Tottiksen ja janat arvoteli Hannele Lummeranta ja esineet Ari Multala.

Tottiksensa Rinna suoritti viimeisessä parissa ja oli kauheaa. Koira tuli ilmottautumiseen kivasti yhdessä, mutta sitten suoritusvuorossa siihen ei saanut yhteyttä. Vein se liian aikaisin aloituspaikalle odottamaan parin viedessä koiraansa paikkikseen. Siinä yhteys Rinnaan ehti kadota. 

Seuraamisessa koiraan ei saanut mitään kontaktia. Se huiteli ties missä. Ainoastaan henkilöryhmässä koira piti kontaktia. Täyskäännökset se haukkui. Puutteellinen.

Liikkeestä istuminen alkoi jo haukkumisella, joten käskytin koiraa maihin rauhottumaan useasti. Se joko nousi itse maasta ilman lupia (!!!) tai sitten tuli haukun kanssa sivulle. Juuri kun ajattelin keskeyttää, niin se hiljeni. Tämän jälkeen liike sujui, mutta nollillahan liike oli jo alun jäljiltä. Puutteellinen.

Liikkeestä maahanmenossa koira aloitti jo haukun, mutta hiljeni nopeammin. Maahanmeno meni pitkäksi ja luoksetulossa tuli törmäys. Sama liikkeestä seisomisessa ja luoksetulossa. Puutteellinen ja puutteellinen.

Tasamaanouto sujui muuten, mutta Rin tiputti kapulan luovutuksessa. Se nosti sen heti itse. Sille vaan kaksi kiloa on oikeesti vaikea. Hyvä.

Hyppynoudossa hyppy ja nouto oli hyvät, mutta luovutuksessa koira puri kapulaan ja tartti tuplakäskyn lyuovutukseen. Sama estenoudossa. Hyvä ja hyvä.

Eteenmeno oli ok. Erinomainen.

Makuussa Rinna ryömi, mutta kuulemma pysyi kuitenkin tarpeeksi paikoillaan. Hyvä.

Ihan luokatonta siis, mutta kuitenkin 70 pistettä.

Mä en saa koiraa noihin tiloihin treeneissä, joten käydään nyt sitten varmaan treenaamassa kokeissa. Se paineistuu mun jännittämisestä ja reagoi siihen noin. Se huutaa mulle, että "Miks oot tollanen?!" Lisäksi juuri perjantaina Jirkan opilla aloitettiin opettamaan koiraa hiljenemaan käskystä sen haukkuessa. Varmasti tarpeellinen oppi :p

Maastoihin arvoin meille sopivasti ekan suoritusvuoron. Jäljelle lähetyksen tein liian tien vierestä ja koira otti heti jonkin sivujäljen eikä edennyt yhtään janaa. Tästä sitten uusi yritys ja päästiin oikealle jäljelle asti, mutta Rin nosti takajäljen. Tätä se tekee usein, jos janalla eteneminen ei ole ongelmatonta. Eli treeniin häirityt janat. Pisteet ykköseen meni siinä, joten otettiin jälki treenin kannalta. Vietettiin kepeillä niin pitkään aikaa, kun tuntui hyvätlä. En katsonut kelloa lainkaan koko suorituksen aikana. Rinna löysi kaikki kepit. Ihan en kuitenkaan luota siihen vaan, kun se paristi jäi jossain kohtaa haistelemaan maata tarkemmin, niin kävin itse sen alueen läpi kepin varalta. Nyt kuitenkin viime aikojen keppi-ilmaisut on olleet sadassa prosentissa, joten ehkä koira alkaa taas ansaita luottamusta? Jäljeltä pisteitä 160.

Esineille vein koiran suoraan jäljeltä. Lämpötila oli noussut ja koiraa läähätytti. Halusin ottaa esineetreenin koiran ollessa väsynyt. Hauskaa oli huomata, että juoksenteluksi meni. Ei oo heleppoo. Rinnalla menee ruudussa juoksenteluksi sekä liian virkeenä että väsyneenä :p Kaksi esinettä löytyi ja kyllä kolmaskin löytyi. Näin koiran käyttäytymisesti missä se oli ja lähetin koiraa useasti samaan paikkaan, mutta esine ei noussut. Rinna ei joko saanut paikallistettua sitä tai sitten se ei halunnut nostaa sitä. Veikkaan viimeistä. Esineenä oli pieni nahkainen korttikotelo. Rinnalla on aiemminkin ollut ongelmia nostaa koirien nahkaremmejä. Oon luullut, että niissä on liikaa koiran hajua, mutta se taitaa ollakin materiaali, mikä Rinnaa ei miellytä. Nahkat siis treeniin. Esineistä pisteitä 17.

Tulokseksi siis koulari kakkostuloksella pistein 247. Treenattavaa on kaikilla osa-alueilla, tottiksessa toki eniten. Eikun uutta matoa koukkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti