perjantai 28. huhtikuuta 2017

Harkkatottis

Käytiin treenaamassa RINNAN kanssa tottiksen koemaisuutta HSKH:n järjestämässä harkkatottiksessa maanantaina. Kommentit saatiin kirjallisina. Kolmosluokan koiria oli kolme. Rinna teki ensin liikkeet, oli sitten tauolla ja lopuksi makuussa. Sain sellasen pienen jännityksen jo tässäkin aikaan, mutta silti osasin olla päämäärätietoinen Rinnaa viedessä. Fiilis oli hyvä ja koirankin mielentila melko hyvä. Liikevikoja oli useampikin, mutta se fiilis ennen kaikkea!

Seuraamisessa Rinna edisti ja painoi. Edistämisen takia täykkärit oli huonoja. Vinkaisuja oli siellä täällä. Se kuitenkin kulki mukana yhteyttä pitäen eikä oltu kentällä erikseen vaan yhdessä. Liikkestä istuminen vielä onnistui, mutta juoksusta jäävät ei. Maahanmenossa koira valui vielä käskyn saatuaan, mutta se ei ollut mitään seisomisen valumiseen. Siinä koira hiipi siihen saakka kunnes käännyin. Luoksetulot oli ok.

Tasamaanouto oli vielä ok. Hypyn ja esteen kanssakin noudot onnistui lukuun ottamatta hyppynoudon luovutusta, jossa koira ensin pudotti kapulan, nosti eikä sitten ekalla käskyllä irrottanut. Hyppynoudossa Rin hyppäsi mennessä, mutta kiersi esteen tullessa. Estenoudossa koira kiersi esteen mennen tullen. Eiu ole tyypillinen Rinnan moka, mutta kerrankos sitä näinkin. Pressueste kaatui tuulessa ennen Rinnan suorittamista, mutten usko sen olleen syynä sillä kyllähän se hyppäsi menohypyn. Aurinko paistoi ikävästi silmiin, mutta edelleenkin Rin hyppäsi vasten aurinkoa kapulaa hakemaan. Saatiin treenata tilaisuuden jälkeen ja Rinna toisti nämä kaikki virheet. Jouduin ihan kunnolla auttamaan, että saatiin oikeat suoritustyylit. Sen jälkeen ei ollut mitään ongelmaa. Ehkä koira oli vielä ruosteessa, sillä tämä oli vasta toinen kerta pk-esteitä tälle vuotta.

Eteenmenon Rinna tiesi jo ennen vihjesanoja. Mulla on tapana varmistella Rinnan kohdalla liikoja, että se varmasti tietää mitä tuleman pitää. Eli viljelen sille liikaa vihjesanoja ja koira vain kuumenee lisää niistä. Nyt ymmärsin olla sanomatta mitään. Seuruun edistämisessä aloin kulkemaan hitaammin seuruussa vastapainoksi. Onneksi tässäkin muistin koiran keräävään vain tällaisesta kierroksia ja päästin koiran eteenmenoon. Loppuosa oli siisti, paitsi sivullenousun koira ennakoi.

Makuun Rin suoritti rennosti.Vähän liiankin. Se ei pysynyt ryhdikkäässä asennossa vaan otti lonkka-asennon jo alussa.

Ihan hitokseen ois hommaa tottiksessa! Liikevirheiden osalta ei voi sanoa etteikö olisi näitä virheitä nähty joskus aikaisemminkin. Fiilis koiran kanssa tehdessä kuitenkin oli hyvä! Mun pitää lisäksi kerrata säännöt :pTekniikka petti ja videosta jäi alusta seuraaminen pois sekä lopusta eteenmeno. Makuuta ei kuvattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti