tiistai 4. huhtikuuta 2017

Treenileiri

Pidettiin omalla porukalla treenileiri Jämijärvellä. Viikonloppuna säät ei kovin suosineet. Taivaalta tuli lunta, räntää ja vettä. Maisemathan on edelleen hienot. Lauantaina RINNA treenasi aamulla hakua. Illalla tehtiin esineruutu, jälki, pudotettu ja tarkkuus. Sunnuntain aamun ohjelmassa oli esineruutu ja pudotettu sekä myöhemmässä treenissä oli haku.

Lauantaina tehtiin pitkää hakurataa. Rinnakin sai mennä rataa n. 200 m.


Rinna oli ihan super! Kaikki meni melkein suunnitelman mukaan. Itse en hahmottanut keskilinjalta hyviä lähetyskohtia tai edes tiennyt oliko koira käynyt koko aluetta läpi. Kertaalleenkin lähetin sen huonosta kohtaa, jolloin koiralta jäi taakse tarkastamatonta aluetta ja se lähti etenemään takalinjaa taaksepäin. Tyhjät ja ällät oli hyviä, samoin ilmaisut. 

Esineruutu tehtiin koemaisesti neljällä esineellä. Kaksi ekaa esinettä nousi ihan hyvin, sitten alkoi koiralla kestää. Silloin ruudun halki meni lenkkeilijä kahden riisenin kanssa. Rinna veti herneet nenään ja sai hyvin boostia löytää loputkin esineet. Ruudun halkoi poikittain kaksi metsätietä. Tällaisten ylitys on edelleen koiralle jonkin verran vaikeaa.

Jäljeksi Rin sain vieraan ihmisen talloman 300-metrisen pätkän kahdella kepillä ja yhdellä silmukalla. Ennen ajoa Rinnalle tuttu ihminen kävi tekemässä kahteen kohtaan häiriöt juoksemlla jäljestä useasti yli. Eka häiriökohta tuli pian jäljen alussa. Rinna otti häiriötä ekasta jäljen ylityksestä ja se oisi vaihtanut toiseen jälkeen siinä. Pidin vaan liinasta kiinni ja koira vaihtoi takaisin alkuperäiseen. Toisessa häiriöryppäässä Rin enää tarkisti häirikön poismenoreitin, muttei kuitenkaan ollut vaihtamassa enää jälkeä siihen. Silmukkaa koira ei huomioinut lainkaan, mutta se oli hauska kokeilu. Molemmat kepit löytyi.


Edelliskerran pudotetusta ja tarkkuudesta on aikaa, joten annoin koiralle paljon apuja niistä suoriutumiseen. Pudotettu tehtiin alon ratana ja näytin koiralle esineen pudottamisen. Nouto-osuus menikin hyvin, mutta Rinnaa on tässäkin työlästä kuljettaa mukana, kun se kiirehtii liikaa eteenpäin. Pudotettua muistuttelin koiralle ennen varsinaista ruutua. Rinnalla on ollut ilmaisuna esineen tuonti, mutta siihen on liittynyt kaivelua. Niin kävi nytkin, joten ilmaisu menee vaihtoon. Uudeksi ilmaisuksi tulee maahanmeno ja nenäkosketus esineeseen. 

Sunnuntaina jatkettiin esineruututreenillä. Nyt Rinna sai noutaa kaksi valmiina ollutta esinettä ruudusta ja sitten vielä kolmannen nähtyään viennin. Ruudun keskellä oli pientä kohoumaa eikä alueen taakse näkynyt. Rimppa jäi esineen viennin nähtyään kiinni kohtaan, jossa oli esineen viejän viimeksi nähnyt eikä edennyt taakse esineelle asti. Kävin antamassa vähän vauhtia koiralle ja koira eteni esineelle asti. Rinnalla meni mun makuun liian kauan aikaa ruudussa molempina päivinä, joten jatkoon kuurina joka esineestä paljon palkkaa. Pudotetulla tehtiin tälläkin kertaa alomatkaa. Nyt en näyttänyt enää pudotusta ja nouto onnistui edellen hyvin. Edelleen huonosti meni koiran kuljettelu :p

Iltapäivän hakuun päästiin valmiille radalle.


Tarkoitus oli tehdä pari tyhjää putkeen löytöjen väliin, mutta todellisuus oli toista. Ekalla lähetyslinjalla oli tyhjä pressu juurakon päällä. Ekalla lähetyksellä Rin tarkisti sen ja tuli takaisin. Uudella lähetyksellä koira pysähtyi pressulle, mutta jatkoi omatoimisesti sitten maalimiehelle asti. Pari ekaa tyhjää meni vielä aika hyvin ja toinenkin maalimies löytyi. Sitten alkoi olla ongelmallisempaa. Rinna teki yli- ja alisyviä pistoja sekä työskenteli myös aluetta taaksepäin. Kahden tyhjän sijasta tyhjiä tuli tehtyä viitisen kappaletta tähän väliin. Vika ilmaisu oli jo kaiken juoksemisen jälkeen hyvin pätkivä. Jos jotain positiivista, niin Rinnan mieli kesti useat lähetykset ja korjaukset. Saattoihan koira olla jo väsynytkin viikonlopun treeneistä. Itse ainakin olin väsynyt, mutta onnellinen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti