perjantai 31. maaliskuuta 2017

Jälkiä, jälkiä ja jälkiä!

Tänään tein RINNALLE kaksi cityjälkeä lähinurkille. Ne ajattiin peräkkäin. Ensimmäinen kulki harjun päällä lähes koko 300 metriä. Kerran se poikkesi alas, jossa oli asvalttitien ylitys. Ihmiset oli ystävällisesti vaikeuttaneet jälkeä jättämällä roskaa puskiin :/ Rimppa ei ne haitanneet. Sitä haittasi kesken jäljestyksen lähellä mennyt koira. Rinna räjähti sille, mutta palasi käskystä takaisin jäljen pariin. Molemmat jäljen kepit löytyi. Vika oli kuopassa sahanpurujen seassa ja Rinnalla meni hetki sitä paikallistaessa.

Toinen jälki kulki pururadan lähettyvillä. Silä oli pituutta n. 400 metriä ja keppejä oli kaksi pientä. Rinnalla oli paljon enemmän vaikeuksia tällä jäljellä. Ehkä jäljen vanhetessa pari tuntia siellä oli ehtinyt kulkea muitakin. Jälki kulki satasen metriä pururataa pitkin ja se oli Rinnalle liiankin kova pala. Rinna hairahtui tässä väärälle jäljelle. Kiskoin koiran pois ja palattin kohtaan, jossa tiesin koiran olleen vielä oikealla jäljellä ja ajettin kohta uudestaan lyhyellä liinalla. Jäljellä oli osin syöty harakka eikä Rinna noteerannut sitä mitenkään. Terässä kulmassa lopussa koira meni ensin yli ennen kuin ymmärsi hakea kääntynyttä jälkeä. Nämä on olleet ennenkin samanlaista hapuilua. Kepeistä löytyi vain viimeinen. Eka jäi ytymättä koiran hukattua jäljen.

Eilen käytiin Inkan kanssa tekemässä jälkiä metsään. Rinnalle tilasin pitkän jälken ja Rinna sai 2 km jälkeä. Se oli tosi puhki ajon jälkeen! Paikoin metsässä oli vielä lunta, pääosin hankikantoa. Rinna ajoi lumikohdat tarkemmin, matalalla nenällä hitaasti. Jäljen loppupuolella odotti jackpot eli tuoreita hirven jälkiä! Rimppa poistui jäljen sivuun maistamaan kakkaa. "Jätä"-käskyllä se lopetti syönnin ja sitten omatoimisesti siirtyi takaisin jäljen pariin. Hienoa! Jäljellä oli löydettävissä kuusi keppiä. Rinna ilmaisi hyvin viisi ja kuudes jäi metsään. Koira oli ehkä siinä vaiheessa jo aika väsynyt.

Kepit on nyt kauden alusta löytyneet tosi kivasti. Nämä kaksi on nyt ainoat ilmaisematta jääneet kepit ja keppiprosentti on nyt yli 90 %. Ikinä ennen ei ole näin vahvasti lähtenyt kausi käytiin keppi-ilmaisujen suhteen, vaan alkukaudesta kepeistä suunnilleen joka toinen löytyy ja loppukauteen mennessä alkaa jokainen nousta. Tästä taitaa tulla hyvä kausi. Pelottava tunne :p

Eilen jälkien vanhetessa tehtiin kauden eka esinetreen ja tallottiin kaksi suikaletta ruutua. Ekaan tuli esineet eteen ja vahingossa taaksekin, toiseen taakse. Ekassa ruudussa Rin reagoi tosi hyvin ekaan esineeseen. Se juoksi yli, painoi jarrut pohjaan ja löysi sukan juuren kolosta. Takaesinettä ei tästä ruudusta noudettu (tipahti vahingossa eikä tiedetty sen olemassaolosta :p ). Hienoa, että takapainotteinen koira reagoi etuesineeseen! Toisessa ruudussa oli alussa kaatunut puu koko ruudun leveyisenä. Rimppa sujahti siitä siististi oksien lomasta ali. Takana esine oli korkeammalla juurakon päällä. Sekin löytyi näppärästi. Oikein onnistunut esinetreenikin siis!

DOTKIN on aloittanut jälkikautensa. Se on saanut ajaa yhden helpon namijäljen kahdella esineellä. Talven tauon jälkeen ajattelin esineilmaisujen kadonneen kokonaan, mutta mitä vielä! Molemmat tuli ilmaistuiksi. Muutenkin Dotin meno oli jälleen samanlaista kuin taukoa ei olisi ollutkaan. Ihme tyyppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti