sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Onnistunutta treeniä

Maanantain tokoissa tehtiin RINNAN kanssa samaa treeniä kuin pari viikoa takaperin (klikkaus taaksepäin). Tällä kertaa treenin tavoitteena oli saada treeni onnistumaan. Treenin vaiheet piti suunnitella hyvin, että koira saisi vain onnistumisia. Aluksi tehtiin temppuratoja samoilla asetelmilla kuin viimeksikin. Niihin minulla oli toimintasuunnitelma. Merkin kierrossa ruutua kohti kävin näyttämässä koiralle merkkiä ensin. Kierron jälkeen koira pysäytetyäni kävin näyttämässä seuraavaa etappia eli ruutua ennen lähetystä. Toisessa treenissä tunnarit vietiin ensiksi ja sen jälkeen kävin näyttämässä ennen kapuloille lähetystä kierrettävää merkkiä. Nämä sujui kuin suunnitelma eli koiran kiihkot pysyi poissa toisin kuin viimeksi, jolloin homma tehtiin eksperimentaalisesti ilman kunnon suunnitelmaa. 

Onnistuneen setin jälkeen lisättiin uusia temppuja. Uskaltauduin tekemään nämä vähemmillä suunnitelmilla, kun koiran asenne oli saatu avoimemmaksi rutiinien rikkomista kohtaan. Ensin tunnareiden viennin jälkeen lähetys vastakkaisen suuntaan hypylle ja koiran pysäyttäminen hypyn taakse. Sieltä tunnareille lähetys itse ollen selin tunnareihin (kohti hyppyä). Toisessa setissä kokeiltiin kaukoja pelkillä suullisilla käskyillä ohjaajan ollessa selin. Kaukoissa mun käskyttämiseen vaikutti tieto siitä miten koira reagoi käskyihin. Minun katsoessa peilin kautta koiran toimia käskytys oli varmempaa kuin silloin, kun en tiennyt mitä koira teki. Mun käskyttäessä epävarmemmin vaihtoon saattoi tarvita useammankin käskyn. Vaihtotekniikka oli yllättäen samanlainen olin itse miten päin vain. 

Hakutreeneissä Rinna on taas kuurina ollut alueen tallonnassa mukana. Tänään koira pääsi suoraan tallontahommista treenihommiin. Sen mielentila oli aika hyvä! Toisella puolen aluetta haukkuilmaisut oli parempia kuin toisella puolen. Todennäköisesti Rinnalla oli toisella puolen enemmän vaikeuksia paikallistaa maalimiestä, sillä se oli vinkunut ennen maalimiehen löytymistä ja haukun aloittamista. Sen pää vaan vie nopsempaan kuin jalat. Tällä puolella myös haukku oli katkonaisempaa. 

Halinnan puolesta treeneistä jäi treenattavaa. Koira oli ihan hyvin hallussa, mutta pitäisi varmaan alkaa ottaa uusia elementtejä mukaan. Maalimihiehet on tähän mennessä palkanneet koiran suoraan hyvästä ilmaisusta, jonka jälkeen olen ottanut sen sivulle. Hallintaan ottoa maalimieheltä ilman palkkausta välissä ei ole vielä kokeiltu. Rin ei myöskään pysy sivulla pidempään vaan haluaa olla lähempänä maalimiestä :p Maalimieheltä kuljettaessa koiraa keskilinjalle se tahtoisi mennä edellä. Tänään pidin itse kiirettä keskilinjalle mennessä ja koira pysyikin paremmin mukana. Sille kävisi siis rivakampi tahti. Kerran lähetin koiran lennosta ja sillon se tuli pienen kierroksen jälkeen takaisin. Se oli selvästi hämillään saiko mennä vai ei. Eli erilaiset lähetykset myös treeniin. Hyvät treenit kun jäi paljon treenattavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti