lauantai 4. maaliskuuta 2017

Seuraamista x 3

Kuvat: Pirkko Bellaoui

Eilisessä Maarit Hellmanin koulutuksessa katsastettiin jälleen RINNAN seuraamista. Edelleenkin on aie selkeyttää koiralle sen paikkaa tarkemmaksi. Tätä lähdetään työstämään nyt ihan alusta lähtien. Varmistetaan, ettei jää mikään kohta epäselväksi. Rinnalla on niin vahvana pieni edistäminen, ettei se helpolla siitä luovu.


DOTILTAKIN katsottiin seuraamisen alkeita. Olen hirvittävän vähän treenannut Dotin kanssa seuraamista juurikin siksi, etten tiedä miten sen tekisisin siten, ettei koira ääntelisi. Dotilla ääni liittyy paljolti perusasentoon tuloon eikä se enää ääntele perusasennossa ollessaan. Tehdään Dotinkin kanssa asia selkeämmäksi. Rakennetaan sille tarkka kaavio, jota sen tulee noudattaa perusasentoon tullessaan. Nythän se vain jotenkin vaan tulee sivulle. Varsinainen seuruu luodaan askel kerrallaan. 

SARAKIN pääsi seuraamaan. Otettiin videota Saran oikean puolen seuraamisesta. Siinä näkyykin hyvin tämän hetken tilanne. Perusasennot on helposti vinoja, etenkin vasemmalle käännöksen jälkeen. Juoksussa koira lähtee helposti huitelemaan. Se ei osaa perusseuruussakaan pitää selkeää paikkaa vaan se vähän ajelehtii. Askeleet koiraan päin on ihan mahdottomat :p


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti