maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ja pakka sekaisin

Taas juuri kun RINNA onnistui yllättämään hyvällä mielentilalla, niin saatiin kokea myös sitä toista ääripäätä. Tokotreeneissä oli aiheena temppuradat eikä koiran mielen horjuminen tässä tilanteessa yllättänyt. Rinna on koira, joka tykkää rutiineista siksi, että se voi ennakoida asioita :p Kun pakkaa sekoittaa, niin se ilmenee juoksentelulla sinne tänne huudon kanssa. Tällä kerta kuitenkin kaikki tilanteet saatiin rauhoitettua, joten kyllä vaan treeni on mennyt eteenpäin!

Ruutu on Rinnalle todella vahva signaali toiminnasta: ruutuun mennään. Ruudun kanssa on tehty enemmän häiriötreenitä siten, että ruutua ennen on ollut paljon häiriötä, mutta tehtävänä on ollut silti ruutu. Vähemmässä on olleet ne treenit, joissa ruutua ennen on se varsinainen tehtävä ja ruutu taustalla häiriönä. Tämä epätasapaino näkyi hyvin tämän päivän treenissä. Toinen samankaltainen fiksaatio Rinnalla oli tunnareihin. Kun liikkuri tunnarit vie, niin varmasti tehtävänä on tunnari! Tässä koiran pää oli paljon helpompi kääntää kuin ruudun kanssa. 

Tehtävissä käytettiin myös välillä putkeen juoksua. Tätä on tehty tokossa ennekin, mutta jostain syystä tällä kertaa Rinnalla meni kuppi nurin agilitytapaan. Se ei suostunut syömään vaan namien syöntiä piti vaatia. Mitään ei tapahtunut ennen kuin koira oli rauhoittunut tarpeeksi syödäkseen namit. Se ei myöskään pystynyt tekemään maahanvaihtoa kaukoissa, jotka tehtiin koiran tultua putkesta. Muut vaihdot se pystyi tekemään, mutta maahanmenot onnistui vasta, kun matkaa minun ja koiran väliltä lyhennettiin.

Summa summarum, näitä treenejä useammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti