sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Pahaa

Paha, pahempi, pahin.
Käytiin kokeilemassa RINNAN kanssa haun kakkosluokkaa Tuusulan Kennelkerhon kokeessa. Tottiksen ja esineet tuomaroi Anni Rytkönen ja haun Reija Nieminen. Koko päivän sateli, ei kuitenkaan rankasti suorituksien aikana.

Rinna oli mukavan rauhallinen ennen omaa vuoroa, mutta kentälle mennessä taas se alamäki alkoi. Rinna meni omaan maailmaansa, minne on vaikea minun päästä sisälle. Seuraaminen oli puutteellista, eihän se ollut seuraamista ollenkaan. Rinna vaelsi edellä ja käytin paljon lisäkäskyjä. Yleensä niillä ei ole vaikutusta, mutta nyt ehkä koira hidasti vähän kiirettään käskyn saatuaan. Henkilöryhmään mennessä tehtiin jälleen jo yhteistyötä.

Liikkeestä istuminen oli ääntelun takia vain erittäin hyvä. Liikkeestä maahanmenossa ja luoksetulossa vaikutti lisäksi vino eteentulo, jonka koira lisäkäskyllä korjasi suoraksi. Liike oli hyvä. Liikkeestä seisomiseen Rinna keskittyi paremmin. Tästä erinomainen.

Tasamaanoudon puutteellisuuteen vaikutti jälleen ääntely. Lisäksi Rinna tiputti kapulan luovutuksessa, mutta korjasi sen itsenäisesti, mutta luovutus jäi vinoksi. Hyppy- ja estenoudoissa ei ollut muuta vikaa kuin ääntely. Ne oli erittäin hyviä. Eteenmenossa hidastelin seuruussa ja pysähdyin ennen lähetystä. Siksi erittäin hyvä.

Paikkamakuussa Rinna makasi rauhallisen letkeästi. Palatessa koiran luokse niiskaisin ja se nousi seisomaen. Erittäin hyvä. Loppujen lopuksi pisteitä jäi 84 jäljelle. 

Hakualueen keskilinjana oli metsätie. Keskilinjan reunat oli tosi tiheät eikä koiran menoa kauheasti nähnyt. Lähetyspaikoiksikin joutui etsimään koiran mentäviä koloja. Rinnalla oli alkuhuumaa, haukkua tuli jo keskilinjalla. Rinna oli ilmottautumisessa oikealle kääntyneenä, joten lähetin ekan piston sinne ja eka maalimies löytyikin oikesta kulmasta vaneripiilosta. Haukku vähän pätki enkä pysähtynyt mennessä kuin kuuluisi, joten se alensi pisteitä ilmaisusta arvosanaksi hyvä. Hallinta maalimiehellä oli toimivaa, mutta hallinta keskilinjalle palatessa huonoa. Sen jälkeen sitten lähettelin koiraa puolin ja toisin. Pääasiassa se upposi hyvin, vain joitain kertoja jouduin suoruutta korjaamaan. Päästiin 200 metriin, josta löytyi sitten toinen umpparimaalimies. Tässä ilmaisu oli moitteeton ja hallintakin oli hyvää koiran juostua jo turhat energiat pois. Lähettelin koiraa sitten 200 metrin merkin kohdalla molemmin puolin monta kertaa kunnes aika tuli täyteen. En tiennyt mitä muutakaan oisin tehnyt, kaksi maalimiestä kun oli vasta noussut. Se kolmas oli jäänyt sataan metriin. Rinna oli löytänyt maalimiehen, mutta se oli jättänyt sen minun kutsusta. Tätä ei olekaan hetkeen treeneissä sattunut, joten en osannut arvata. Huusin kyllä koiraa huonon näkyvyyden takia normaalia enempi. Pisteitä taisi maalimiehistä tulla 70, työskentelystä 30 ja ilmaisuista 18 = 118 p.

Esineillä kuljin ruudun laitaa myöten oikeaan reunaan. Siitä lähettäen Rin sai hajun heti edettyään sivulaitaa puoliväliin. Se pyöri siinä, muttei kuitenkaan sitten malttanut paikallistaa esinettä taaskaan. Rin kävi koko ruudun läpi tuoden ekan esineensä vasemmasta takalaidasta. Seuraavalla lähetyksellä laitoin uudestaan oikeaan reunaan ja nyt koira malttoi etsiä esineen. Esineistä tuli 28 pistettä. Malttamattomuuden paikallistamisessa lisäksi miinusta tuli ekan esineen pudottamisesta luovutuksessa. Sekä hakuun että esineille mentiin samaa metsätietä pitkin. Mietin missä tilassa koira lähti esineille. Olettiko se, että mennään tekemään hakua niin kuin äskenkin. Virittelyt kuitenkin toimi ja koira tiesi mitä tehdä.

Yhteensä pisteitä tuli 230, muttei tokikaan kaksi maalimiestä riittänyt tulokseen. Ei yhtään hautannut, että kokeessa palkittiin (hyvin!) myös luuserit :D 

Tottiksen jälkeen ajattelin jättä tottiksen tauolle hautumaan. En oikein tiedä, mitä sen kanssa tekisi. Siinä on paljon vikaa, mutta toisaalta myös jotain hyvääkin. Maastosuoritusten jälkeen tekee kuitenkin mieli jo uudestaan kokeeseen. Kiva oli huomata, ettei kakkosluokan maastot oli mahdottomia vaan koira kestää kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti