torstai 5. lokakuuta 2017

Rallipäivä

Sunnuntaina oli Ojangossa ratarallytreenit. SARA meni kaksi MES-rataa. Radat oli Hannele Pirttimaan käsialaa ja hän oli itse arvostelemassa suorituksia. Mä olen kehittynyt! Teen pienempiä pistemenetyksiä nykyään :p Tällä kertaa tein vain pari kolmen pisteen menetystä ottamalla ylimääräisiä askeleita siellä missä ei olisi pitänyt. Lisäksi tein kympin virheen kutsuessa koiraa mukaan istumasta ennen kylttiä, mutta koska se jäi tuomarilta huomaamatta, niin sitä ei lasketa :p


Ihan todistusaineistoa! Kuvat: Katja Pietiläinen/Oona Mäki


Pari pointtia.
  • Maahanmenoihin olen nyt liittänyt leukaa maahan. Silloin ei ainakaan jää epäselväksi kyynärien maassaolo. Se ei vielä toimi vauhdista vaan vaatii minun pysähtymisen.
  • Peruuttamisessa Sara kaartaa vasempaan. Tätä on työstetty fyysisillä esteillä ja tällä jatketaan. Nytkin koira peruutti vinoon, muttei niin paljoa, että olisi tullut pistemenetyksiä.
  • Kuulemma merkillä voi yhden pisteen menetyksellä suunnata oman kropan kengän kärkiä myöten merkkiä kohden, jolloin merkki on tokomaisesti suoraan edessä. Tää pitää laittaa hätävaraksi muistiin.

Illalla oli vielä Oonan rallikoulutus ja siitä vinkit ylös. Tällä hetkellä Saralla on vain yksi eteentulokäsky, jolla koira tulee eteen istumaan. Jos haluan koiran seisovan edessä, niin käskytän koiraa seisomaan ennen kuin se ehtii istahtaa. Tämä saattaa turhauttaa koiraa, joten nyt nimetään edessä seisominen erikseen.Saralle edestä puolen vaihto vasemmalta oikealle on vaikeampi. Sara kääntyy vaihdossa turhaan rintamasuuntaansa vasempaan. Tähän korjauksena vaihdon jälkeen pyöriä paikoillaan koiraan päin. Samalla Sarpan heikompi oikea puoli saa tehdä takapäällä töitä. Oikea puoli on edelleen Saralle epäselvä. Perusasennoissa on vinoutta ja takapään käyttö käännöksissä on huonompaa. Ei tee yhtään haittaa treenata sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti