sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Peekoota
Nyt on päästy korkkaamaan hakukin tälle vuotta. RINNAN treenitilanne vaikuttaa olevan sama kuin mihin se syksyllä jäi. Eli motivaatiota tyhjiin pitäisi löytää. Rinna tekee tyhjillä lyhyitä pistoja. Se ei etene loppuun asti vaan kaartaa jo aiemmin pois. Ongelmana on myös se, etten itse hahmota sivuetäisyyksiä etenkin maaston peittäessä näkyvyyttä. Eli koiralle pitäisi antaa enempi vastuuta, mutten luota siihen, että se upposi tarpeeksi syvälle. Ens treeniin otetaan maalimiehet ylisyvälle korostamaan syvälle etenemistä. Vasta viime kauden lopulla aloin uskaltautua ottamaan paljon tyhjiä treeneihinkin. Ei siis ole ihmekään, että ongelmaa on, kun ongelmaa ei ole treenattu. Nyt treeneissä oli ekana ja vikana maalimies, muuten lähettelin koiraa tyhjiin. Ongelmana on toki myös se, etten hahmota aluetta ja lähettelin koiraa aivan liian tiheään. Koiraa varmaan vähän turhauttaa lähteä lähes samasta kohdasta uudestaan :p


Jälkipuolella on jatkettu sillä, etten päästä koiraa etenemään sen poistuessa jäljeltä. Toivottavasti sillä tulee tarkkuutta kulmiin (etenkin teräviin) ja koira pitäisi oikean jäljen vaihtamatta sitä. Jäljen ajoa tällä hetkellä kuvaa sellainen häseltäminen. Koiralla on enemmän intoa kuin taitoa ja se kiirehtii vaan menemään. Janat on sen sijaan sujuneet. Ollaan tehty pitkiä jäljennostoja ja koira on suoriutunut niistä hyvin.

Esineissä tehtiin kokeilu, jossa laitoin kapean ruutuun 11 esinettä. Ekalla lähetyksellä Rinna paineli taakse ja toi esineen sieltä. Sitten se keskittyi etuesineisiin. Viidennen palkattoman esineen jälkeen Rinna piti pienen tauon, mutta jatkoi sitten taas. Palkan se sai vasta 7 esineen jälkeen. Loput haettiin menemällä yhdessä ruutuun hengailemaan ja koira sai bongailla loput esineet. Seuraavassa ruututreenissä tehtiin kapea suikale,  jossa edessä ja takana oli esineet. Nyt Rimppa toi ensin etuesineen, mutta takaesineen kanssa oli vaikeuksia. Laitettiin toinenkin koira välillä ruutuun ja sitten vielä Rinna näki esineen uudelleen viennin. Sitten löytyi. Esine oli pieni huopaineinen ja se oli takaosassa juuri rinteen alla. Ehkä ne yhteensä teki tilanteesta vaikean Rinnalle. Tai sitten edellinen loputtoman tuntuinen ruutu vaikutti. Lisäksi taas kevään ekat lämmöt näkyy väsyttävän koiraa. 

DOT on tehnyt peltojälkikokeiluja. On vähän kokeiltu, mikä tilanne on talven jälkeen. Dotsin tekeminen on näyttänyt ihan hyvälle. Tokikin Dotin kanssa on vielä paljon treenattavaa, jos koskaan kisaamista miettii. Jatkettaneen sillä, mihin viimeksi jäätiin. Eli keskitytään nyt pitkiin tylsiin suoriin. Kulmat sujuu namitettuina. Ilman nameja kulmissa on epätarkkuutta. Koira saattaa ajaa vähän yli. Esineilmaisut on ollu ihan hyviä. Nyt kun motivaatiota löytyy, niin voidaan siistiä vinoutta pois ja paikkaa tarkentaa. Mä niin tykkään Dotin motivaation kasvusta, jota tuntuu tulleen vähän kaikkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti