lauantai 13. huhtikuuta 2019

Tokon huumaa

Perjantaina oli kimppatokot. Ensin tehtiin paikkikset. RINNA teki luoksetulovaiheeseen asti ok. Rin oli viimeinen rivissä tekemässä luoksetuloa ja sillä oli selkeästi oletus siitä, mitä tulee tapahtumaan. Niinpä se lähti tulemaan luokse jo siitä, kun kehuin koiraa. Pitäisi kuunnella. Uusinnalla Rinna alkoi sitten vääntäytyä makuuasennossa lonkka-asentoihin, jotka kyllä korjasin, mutta luulen, että liikkeen joutuu taas pilkkomaan.  

Kentällä oli kaksi ruutua, joihin pääsi yhteensä kolmesta suunnasta. Rinna teki kaikkia hyvin. Otettiin sitten erikseen ympyrän korjauksia. Nää on aika raakoja. Tyydyn nyt siihen, että Rinna yrittää korjata ohjattuun suuntaan. Täsmällistä korjausliike ei ole. Tein korjauksia myös ruutuun lähetyksistä pysäyttäen koiran matkalla ruutuun ja käskien sen takaisin ympyrään. Ruutu vetää vielä paljon ja useamman korjaysliikkeen jälkeen koira ilmaisee turhautumista haukkumalla. Toivon, että se jää pois, kunhan Rin alkaa nähdä arvoa myös korjausliikkeissä. 

Kaukoja ollaan tehty nyt siten, että tekniikkaa ja ymmärrystä on vahvistettu pysäyttäen koiraa liikkeestä eri asentoihin ja siitä tekemään kaukovaihto. Näissä Rinna on alkanut keskittyä ja tekee vaihdot teknisesti oikein. Kokeilin nyt kokonaista kaukosarjaa koematkalta ja tekniikka piti. 

Paikallaanolorivissä DOT teki ihan hyvän istumisen. Makuuta tehtiin erikseen. Dotilla oli todella vaikeaa pysyä paikkamakuussa, kun meidän välissä koira teki kiertoa. Selkeesti tarvitaan lisää haasteita peliin vauhdikkailla koirilla. 

Tehtiin myös perusasennossa kontaktitreeniä toisen koirakon tehdessä vauhtiliikkeitä. Alkuun oli hankalaa, sitten alkoi sujumaan. Dotille nämä on tosi hyviä treenejä. Se on häiriöherkkä, mutta pystyy halutessaan keskittymään. Seuraamistreeni on Dotin kanssa mukavaa. Dotilla on sievä seuruu rakenteilla ja se vastaa korjausliikkeisiin hyvin.

Dot teki ruutua ja merkin kiertoa. Tässä järjestyksessä onnistuu samassa treenissä, toisin päin tehtynä koira sekoittaa ruudun merkit kiertomerkeiksi. Se ei myöskään osaa bongata kohteita vielä pitkältä matkalta. Paljon on siis näiden parissa treenattavaa. Tehtiin myös hyppynoutoa, jota ei ole montaa kertaa tehty. Dotilla on kuitenkin ajatus olemassa. Alotettiin nyt vinoja noutojen treenaaminen ja vahvistetaan edestakaista hyppyä tässä liikkeessä. Dotista tämä on kiva kuvio :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti