lauantai 27. huhtikuuta 2019

Tokoo

Pääsiäisenä treenattiin tokoa. RINNA teki liikkuroidusti liikkurin päättämään liikkeet eli tunnarin, ruudun, zetan, ohjatun noudon ja kaukot. Tunnarissa ruokin koiraa liikkurin viedessä kapuloita. Tätä on aina aika ajoin hyvä tehdä. Tunnarisuoritus oli ihan hyvä. Ruudun takana oli kiertonoudon rekvisiitat ja sinne hän Rinna meni ruudun sijaan. Toisella yrityksellä löytyi ruutu. Ruudussa edelleen koiran paikka on hieman huono. Lisää vahvistetta oikeaan paikkaan! Zetan aloituspaikassa Rin alkoi nostaa kierroksia. Se on edelleen  Rinnan mielelle vaikea liike. Nyt jätettiin käskytys pois ja tein omatoimisesti asennot. Asennot tehtiin nyt minun pysähtyessä. Näin pitää tehdä toistekin. Mun pysähtyessä tulee palaute edistämissestä heti ja eri asentojen otot vaatii kuuntelua. Ohjatussa noudossa palkkasin koiran jälleen merkille. Usein en uskalla olla palkkaamatta merkkiä. Kaukoissa oli järjestys i-s-m kahteen kertaan ja molemmilla s-m-vaihto oli huono. Korjuutin vaihtoa välissä ja silloin onnistui, mutta kokonaisena sarjana ei. Edelleen treeniä kaukosarjoihin,  ei pelkästään yksitääisiin vaihtoihin.

Noin muuten on työstetty kiertonoutoa ja kuuntelua siinä. Rinnalle on helppoa vain kiertää kohde ja juosta ilman pysäytystä suraan mun luokse. Siinä sillä on hyvä fokus minuun. Sen sijaan pysäytykset jälkeen se aloittaa kapuloiden kyttäilyn. Kapuloista sen on ollut vaikea luopua ja ihan vain luoksetulo kapuloiden ja esteen välistä pysäytykset jälkeen on ollut vaikeaa. Tämän kanssa on tehty vääntöä. Lisäksi liikkeeseen liittyvää vinoa luovutusta on treenattu. Rinnolla on selkeää toispuoleisuutta tässä. Oikealta puolen tullessa koira tulee helposti vinoon. Vinoutta korostaa, kun kapulan kanssa tullaan hypyn kautta. Pelkät vinot luoksetulot ilman hyppyä ja kapulaa onnistuu.

Seuraaminen on ollut yksi iso projekti, jota on nyt laitettu eteenpäin. Rinna on vastannut hyvin edistämisen ja vinouden poistoon. Suruun ja oikea paikka ei vaan kestä vielä pitkillä suorilla, joihin nyt pyritään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti