tiistai 1. lokakuuta 2019

Ascaa

Viikonloppu oli täynnä ASCA-kisoja. Tuomarit oli tuotu jenkeistä. Mike Black tuomaroi aksaa ja hänen vaimonsa Karen Black rallyä. SARA ja RINNA teki rallyä ja DOT juoksi aksaa. Lauantaina mulla oli ohjelmassa neljä rataa rallyä ja kuusi agistarttia. Siinä oli aivan liikaa äksöniä mun päälle.

Rallyradat oli tällä kertaa helpompia kuin viimeksi. Radoilla ei eksynyt, kun radoissa oli vain normaaleja käännöksiä. Tehtävätkään ei hirveästi poikenneet täkäläisistä. Täältä löytyy ASCA:n säännöt ja kylttitehtävät.

Rallyn eka rata tehtiin novicena. Rinna ensin ja sitten muutaman koiran jälkeen Sara. Rataantutustumiseen tulin suoraan yhden agiradan juoksemisen jälkeen. Rinnan valmisteluun ei jäänyt tarpeeksi aikaa. Sille ei riittänyt valmisteluksi se, että juoksin agia Dotin kanssa :p Rinna meni radalla omaan kuplaansa. Se jotenkin menee omaan tilaansa, kun kierrokset nousee. Yritin saada koiran huomiota sitä saamatta. Meidän välillä ei ollut yhteyttä ja jouduin uusimaan jo kolmannen kyltin kahdesti koiran kierrettyä minut eteentulon sijaan. Muita varsinaisia virheitä ei tullut eli pisteitä jäi 194/200. Tämä oli Rinnan kolmas hyväksytty tulos ASCA-rallystä ja koira sai tittelin Rally Novice (RN) ja siirron seuraavaan luokkaan.Toisena ratana oli siis advanced. Rinna sai melkein täydet pisteet. Piste meni siitä, etten ollut lukenut sääntöjä :p ASCA:ssa arvostelu alkaa kehään tullessa ja loppuu kehästä poistuessa (FCI:ssä arvostelu on ekalta kyltiltä vikalle). Annoin koiran vetää kehään ja tästä tiukasta hihnasta pistemenetys. Muuten Rinna oli paremmalla fiiliksellä mukana. En myöskään alentunut hakemaan sen huomiota vaan hoidin vain oman roolini ja Rinna sai hoitaa omansa. Kun en keskity koiran huomion hakemiseen, sekin keskittyy paremmin tekemään mun kanssa hommia. Tältä radalta siis 199/200 pistettä ja sijoitus 3./4.Sara on varsinainen luottokoira. Mun ei tarvinnut kuin itse selviytyä radoista ja Sarppa pisti parastaan. Sara teki molemmilla radoilla täydet pisteet ollen ratojen reilusti nopein. Sarallekin tuli titteli novicestä. Se sai tittelikseen RNX, jossa X merkkaa koiran saaneen kaikista kolmesta radasta yli 195 pistettä. Sara oli myös koko kilpailun paras koira. 

Aksapuolella jo rataantutustumiset meni huonosti. Neljällä radalla jäin jumiin ongelmakohtiin ja niinhän se suoristus niihin kariutui! Kaiken huippu oli se, että vikalla radalla unohdin radan!

Eliten gamblet

Sunnuntaina oli vain kuusi agistarttia ohjelmassa. Olin keräillyt itseäni yön yli. Jos lauantaina onnistui yksi kuudesta radasta, niin sunnuntaina viisi kuudesta oli hyväksyttyjä ratoja! Sillä oli päivän kolmen parhaan joukossa. Olin ekaa kertaa noin hyvä!

Viikonlopun saldo agilityssä
  • Hyppyradoilta 3 x Q (qualified)
  • Gamblersistä 2 x Q --> titteli Gamblers Standard Elite (GS-E) ja yhdeltä radalta paras pistesaalis!  
  • Agista 1 x Q --> titteli Regular Standard Open (RS-O)


Tiistaina DOT ja SARA kävi fyssaroitavina. Dot oli koko koira jumissa. Oikeasta lavasta lähti jumisarja pitkin selkää taaksepäin. Se on tehnyt paljon aksaa, mutta myös sen muu elämä on ollut aika hasardia viime aikoina. Sara saatiin käsiteltyä nyt paremmaksi kuin viimeksi ja se saa pitää pidemmän käsittelyvälin. Dot voisi mennä uudestaan muutaman viikon sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti