maanantai 7. lokakuuta 2019

Hakua kokeessa

Lauantaina RINNA kisasi hakua Janakkalassa Etelä-Hämeen rottweilerkerhon kokeessa. Tuomarina tottiksessa ja haussa oli Jouni Nummela. Esineet tuomaroi joku toinen. 

Kolmosen kokeet on aina tähän mennessä alkaneet maastolla. Nytkin kuvittelin niin. Noh, tottiksella aloitettiin ja koiraa ei ollut purettu tarpeeksi sitä varten!

Seuraaminen oli ekan suoran suhteen todella puutteellista.Tempojen muutoksista lähtien koira teki paremmin töitä, mutta arvosanaksi jäi puutteellinen. Istuminen oli erittäin hyvä. Pistemenetykset tietysti valmistelevasta seuruusta. Maahanmenossa maahanmeno ei toteutunut vaan koira jäi seisomaan. Lisäksi koira törmäsi luoksetulossa. Puutteellinen siitäkin. Seisomiseen annoin tuplakäskyn, vaikkei sitä olisi tarvinnut. Tässä luoksetulossa Rinna törmäsi vielä pahemmin. Tyydyttävä arvosanaksi. Tasamaanouto oli hyvän arvoinen. Luovutus oli hieman levoton. Hyppynouto oli erittäin hyvä. Pistemenetykset pureskelusta luovutuksessa. Estenoudossa palautus tapahtui hypyn kautta. Puutteellinen. 
Eteenmenossa koira ennakoi maahamenon. Uudella käskyllä jatkoi loppuun. Tyydyttävä.
Paikkis oli erinomainen. Kaiken jälkeen pisteitä tottiksesta 74.

Hakumaasto oli melko näkyvää. Keskilinja oli selkeä metsäautotie. Rinna oli menevä. Se kulki itsenäisesti enkä sitä saanut menemään sinne minne halusin enkä sitten edes enää yrittänyt. Kaikki ukot löytyi, mutta työskentelypisteitä meni ohjattavuuden puutteesta. Kaksi ekaa ukkoa Rinna haistoi jo kaukaa, vikalle jouduin pistottamaan useammin. Tässä myös alkoi näkymään Rinnan alun juoksenteluun käytetty energia. Lopussa Rinnalla oli vähempi jo vauhtia. 

Tämä oli myös eka koe, jossa tuomari ehti ensin sekä maalimiehelle että keskilijalle. Rinnaa selvästi hämmensi se. Haukku katkoi vähän, kun tuomari oli ensin paikalla ja hallinta oli huonoa keskilijalle siirryttäessä tuomarin takana. Näitä on tehty, mutta treenataan lisää, kun kerta kokeessa voi tapahtua. Hausta pisteitä 150.

Esineissä koira oli sopivassa mielentilassa kaiken muun jälkeen. Kolme ekaa esinettä nousi nopsaan. Vikaa piti etsiskellä enempi. Kuitenkin kokonaisaika n. 3,5 min. Esineistä täydet 30 pistettä eikä mitään moitteita! 

Kokonaisuutena 254 pistettä ja koulari kakkostuloksella. Ei huono, muttei ihan hyväkään. Rinna oli juuri sellainen kuin olen sen kouluttanutkin. Nyt vaan pitäisi nostaa osaamistasoa! Toivottaan Rinnalle pitkää ikää :p


Kuvat Noora Ruuhimäki

2 kommenttia: