tiistai 22. lokakuuta 2019

Rinnan tokot

RINNAN tokoilut on taas viritelty tauon jälkeen käyntiin. Kesällä treenattiin enempi muita lajeja ja nyt on taas tokon vuoro <3 Tauon jälkeen toki moni asia on hävinnyt koiran muistista, mutta onneksi ihan alusta ei tartte alottaa vaan esimerkiksi kaukot on näköjään säilyneet siinä missä ne oli vielä keväälläkin. 

Koostin Rinnan EVL-kokeista, joita on kertynyt koiralle 4 kpl. Jotain suuntaa antavaa sekin on, vaikka Rinnan ongelmat on pitkälti sen mielentiloissa eikä teknisyydessä. Mielentilat voi johtua joko siitä liikkeestä tai ihan jostain muusta. Kuitenkin selviä puutteita on.
Rinnalle ongelmallisimmat liikkeet on korkean vireen liikkeet eli ne, joissa saa juosta päättömästi. Ohjatussa ja kiertonoudossa ongelma liittyy selkeästi kapuloihin. Ohjatussa koira jää kiinni vietyihin kapuloihin. Se ei kuuntele joko suuntaa tai sitten sivuuttaa merkin kokonaan. Merkin arvoa on nostettu ja kuuntelutreeniä lisätty. Kiertonoudossa ongelma on korkeassa vauhdissa kapulan nostaminen. Sen jälkeen ei vain yksinkertaisesti taivu enää hyppäämään ja koira tulee hypyn ohitse. Tähän on otettu avuksi toki liikkeen paloittelu. Lisäksi koiran pysäytys lähemmäs kapuloita auttaa vähentämään vauhtia, millä koira tulee kapuloille. Rinnan ymmärrystä liikettä kohtaan on myös lisätty kuuntelutreenillä. 

Ruudussa on sattunut ja tapahtunut vähän joka kohdassa. Ympyrään osuminen on välillä vaatinut korjausta. Ympyrässä seistessää koira kerää aikamoiset kierrokset ruutukäskyä odottaessaan. Se haukahtaa lähtiessä ja kertaalleen se on lähtenyt aivan päin vastaiseen suuntaan. Rinnan ollessa kierroksilla se ei välttämättä kuuntele, mitä siltä oikeasti halutaan. Olen joutunut kertaalleen korjaamaan koiraa parempaan ruutukohtaan. Ongelmallista on myös maahanmeno yhdellä käskyllä ruudussa. Rinna on niin tiloissa, ettei se kykene. Näitä oletuksia siitä pitää jatkuvasti purkaa ja saada koiraa paremmalle kuulolle

Noususuunnassa on zeta ja kaukot. Viimeisimmässä kokeessa onnistuin blokkaamaan koiran koomatilan seuruuttamalla koira lähtökartion viereen eikä koira koomaantunut koko kaavion aikana. Tätä pitää vahvistaa. Kaukoissa vihdoin ja viimein sain oikeasti opetettua Rinnan ymmärtämään, mistä kaukoissa on kyse. Tämä näkyy hienosti numeroiden paranemisena!

Paikkikset Rinnalla on kuta kuinkin kunnossa. Istuminen onnistuu, mutta pistemenetykset tulee usein maahanmenosta. Rinna jää johonkin tilaan odottamaan luoksetuloa eikä kykene olemaan avoin käskylle maahanmenoon. Luoksetulo on liikkeenä samoin kuta kuinkin onnistuva. Se on samanlainen kuin paikkiksetkin, eli kaipaa säännöllistä treeniä pysyäkseen hyvänä. Pisteissä parantamisenkin varaa on. Tässä mielentila odottaessa on se, mihin pitäisi treeneissä kiinnittää huomiota. Koiran tulee olla skarppi, muttei liian skarppi.

Tunnari on myös liike, mihin mielentila vaikuttaa kovasti. Huono mielentila Rinna näkyy vasta palautuksessa. Kapula tippuu herkästi luovutuksessa. Pisteissä olen hyvin yllättynyt seuraamisen pisteistä. Rinnan mielentila on usein hyvin huono seuraamisessa. Se on pitkäkestoista eikä koiran kierrokset pääse purkautumaan. Tuntuu usein tosi huonolta, mutta pisteissä ei näytä niin huonolta.

Olen ilmoittanut Rinnan kokeeseen, jopa kahteen. Haluan testata koiraa kahdessa kokeessa samana päivänä. Eihän siitä välttämättä mitään iloa ole, mutta onpahan kokeiltu sekin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti