tiistai 29. lokakuuta 2019

Hyvä Dot!

Halusin vähän jännitystä elämään ja korkattiin DOTIN kanssa rallyn avoin luokka. Kyseessä oli sunnuntain HSKH:n kisat, joissa tuomarina oli Maria Riski. Radalla ei ollut vaikeita tehtäviä. Eniten on treenattu houkutusta, jota ei radalla ollut. Se on ehdottomasti Dotin heikoin lenkki. Ahneet koirana Dotilla on todella vaikeaa päästä yli ruokahaasteista. Toinen paljon treenin alla ollut kuvio on ollut eteentulo. Sitä Dot ei osaa kunnolla ja useampi eteentulo radalla aiheuttaa koirassa epävarmuutta. Muutenkin Dotin kanssa käytän enempi käsiapuja kuin haluaisin käyttää. Dot vaan keskittyy tehtäviin paremmin niiden kanssa. Se ottaa helposti häiriöitä ja käsiapujen kanssa saan paremmin sen huomion.

Rataantutustuminenkin on erilaista Dotin kanssa. Suorituspaikat joudun erikseen rataantutustumisessa miettimään tarkasti, sillä Dot ahdistuu, jos joutuu liian lähelle kylttiä. Se edelleen haluaa myös tsekata aina kyltin, joten nytkin annoin sen haistella lähtökyltillä ennen kuin otin koiran perusasentoon lähdössä. 

Rataa tehtiin aika kivasti 14. kyltille asti. Dot häiriintyi jostain täysympyrässä oikeaan ja uusittiin se. Edelleen koira otti häiriötä ja saatiin vielä yksi miinus siitä. Loppuradallakaan koira ei ollut ihan mukana, mutta enempi miinuksia ei saatu ja pisteitä jäI 96. Ihan kiva! Dotin kanssa kun ei tiedä mitä odottaa. Dot on kuitenkin koira, joka on kokeissa ainakin tähän mennessä osannut paremmin kuin kotona!


Tiistaina Dot kävi fyssaroitavana. Se oli parempi kuin hetkeen. Oikealla puolen oli enempi työstettävää. Koira olikin yhden rankemman viikonlopun jälkeen hieman epäpuhtaasti liikkuva. Seuraava käsittely otetaan taas kuukauden päähän.  

Kirjataan ylös myös Dotin viidennet juoksut. Edelliset oli aika likelle vuosi sitten. Dotille pointsit siitä, ettei se ole ollut yhtään niin ärsyttävä kuin aiemmin ennen juoksuja. Vaikka odotinkin juoksun alkamista aikaan perustuen, niin käytöksen perusteella en olisi uskonut niiden vielä tulevan. Ehkä Dotkin tasoittuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti