maanantai 30. joulukuuta 2019

Kokeiden jälkeen

RINNALLE jäi näköjään patoumia kokeissa :p Aamun kimppatokoissa se teki liikkuroituna liikkeitä ja sitten niiden jälkeen korjauksia. 

  • Kiertonoudossa se räjähti kapulalla. Se tuli niin kiihkolla kapulalle, ettei meinannut saada sitä mukaansa eikä hyppy sen jälkeen onnistunut. Rinna on onneksi järkevä koira pohjimmiltaan eikä hyppää hyppyä, jos kokee sen mahdottomana. Se tulee hypyn ohi eikä loukkaa itseään. Otettiin korjauksena erilaisia vauhtilähestymisiä tunnarikapulan kanssa hypylle. Tunnarikapulan kanssa Rinna joutuu säätämään vauhtiaan enempi sopivaksi.
  • Ruudussa Rinna jätti ympyrään menon lyhyeksi. Ehkä väliä oli sillä, että ympyrä oli oven edessä. Kun jouduin korjailemaan sitä, niin koira aloitti haukunpurkauksen. Keskeytin sen ja uusinnolla meni paremmin, muttei täydellisesti. Ens kerralla Rinna saa jatkaa eteenmenoa ovesta ulos. Ruudussa jätin koiran seisomaan ja sivulketulokihdassa käskin sen maahan. Koira oli kuulolla.
  • Seuraaminen oli aika sievää. Kontrasti oli iso lauantain kisoihin verrattuna. Tarvii vaan hyvin paljon taas saada hyviä toistoja alle.
  • Tunnari tehtiin ruutuun päin. Rinna jälleen räjäytti kapulat, mutta oikea löytyi. Yritin saada koiraa tekemään rauhallisempaa työtä kapuloilla olemalla itse kapuloilla ja kutsumalla koiran töihin kapuloille. Ei toiminut. Sen sijaan palkkaus heti edes vähän rauhallisemmassa haistelua jälkeen toimi. Jatkossa siis haistelusta palkkaamista enempi.

DOT sai aika paljon luottoa ja oli koko treeninsä irti muiden koirakoiden keskellä. Se oli myös Rinnan treenatessa hallissa käskytettynä ja hihnalla varmistettuna) seinustalla. Doo käyttäytyi hyvin!  Dotin kanssa treenit on olleet hyvin teknisiä. Sen kanssa on kiva viilata pilkkua, kun sillä ei ole vielä niin rutinoituneita huonoja tapoja :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti