lauantai 25. huhtikuuta 2009

HSKP:n tokot


 


Muita ei ollut paikalla, joten meillä olikin parin tunnin teoriapainotteinen privaattitunti. Ohjaajana tällä kertaa oli Anna Liukko ja aiheena meidän ongelmallisimmat liikkeet.


 


Ruutu


Heti alkuun näytettiin ihan kylmiltään ruutuunmenoa pitkältä matkalta muutaman kerran. Vihjesana ja lähetys. Sara teki tyypillisimmän virheen eli jäi ruudussa aivan etulaitaan. Ohjeeksi saatiin odotella, josko koira itse hakeutuisi keskemmälle. Jos ei niin kutsutaan takaisin (ja vaikka pysäytetään vauhdista ja palkkaus, hyötyä siitäkin). Edelleen palkataan ruudun taakse. Lisäksi voitasiin ottaa ohjelmaan "ruutujono". Käsimerkki jätetään pois. Koira lähtee ruutuun ilmankin sitä ja näin vältetään mahdollisilta pistevähennyksiltä. Ruudussa oli nyt ensimmäistä kertaa myös nauhat ympärillä, niitä Sa ei noteerannut mitenkään.


 


Tunnari


Tunnarista keskusteltiin vain. Jatketaan edelleen piilottamalla hajustettua kapulaa heinikkoon, lisäksi piilotetaan hajustamattomia. Rauhoitetaan koiraa sanoin ja elein, vaikkapa kumartumalla työskentelevän koiran päälle. Myös nappuloita voi maahan laittaa. Käytetään paljon kapuloita!


 


Kaukot


Saatiin uusia eväitä seiso-maa- ja seiso-istu-vaihtojen opettamiseen. Uutta tekniikkaa opettamiseen ja takapalkkaa enemmän käyttöön.


 


Seuraaminen


Esiteltiin kisaseuraamistamme. Seuraaminen sisälsi pysähtymisiä, 90:n ja 360:n asteen käännöksiä sekä oikeaan että vasempaan, juoksua ja täyskäännöksenkin juostessa. Lisäksi mukana oli sivuaskeleet molempiin suuntiin. Sivusuunnassa koiran paikka on tiivis, mutta seuraamispaikka on hieman liian edessä. Lisää treeniä siis perusasentoon edelleenkin ja seuraamispaikkakin voisi olla hieman taaempana (palkkaus taakse).  Täyskäännökset vasempaan ovat vielä vaiheessa ja kommentiksi tulikin, että niihin tarvittaisiin lisää tiiviyttä. Askelsiirtymiin voisi kokeilla eri käskysanaa, jotta koira tietää mitä on tulossa. Saralle toimii paremmin oikeaan suuntaan askel-viereen-liikkuminen, joten otetaan nyt sittenkin se käyttöön (ristiaskeleet oisi olleet mun mielestä näyttävämmät...). Vasempaan päin ensimmäisenä oikea vasemman edestä. Annetaan näin koiralle tilaa liikkua. Lisäksi lisää kunnon häiriötreeniä (ihmisiä juoksemaan ympärillä, taputtamaan käsiään, käskyttämään, muuten vain käyttäytymään oudosti jne.), jotta koira oppii todellakin pitämään kontaktin ja paikan häiriön alla seuratessa. Nyt siis kontakti rakoili, kun lähestyttiin seinämien vieressä olevia agiesteitä tai ohjaajaa. Olen vähän katsellut sormien välistä koiran ääntelyä ja näykkimistä (koira on kuitenkin tehnyt muuten hyvin töitä, joten en ole raskinut puuttua kunnolla). Niihin on nyt kuitenkin oikeasti puututtava joka kerta.


 


Lisäksi opetellaan vihdoin ja viimein se naksusana, jota voidaan sitten hyödyntää niin monessa eri asiassa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti