lauantai 4. huhtikuuta 2009

HSKP:n tokotreenit


Aloitettiin paikallaanmakuulla. Koirat käskytettiin yksitellen maahan ja makuun jälkeen takaisin sivulle. Palkkasin namein Sarpsaa siitä, ettei se tehnyt mitään muiden käskyttäessä koiriaan. Sa meni siis maahan ja nousi sivulle vain omilla vuoroillaan. Paikallaanmakuun ajaksi jäin halln toiseen laitaan. Liikahdin aina, kun Saran katse minusta herpaantui. Pirkko teki koirille häiriötä sekä huutelemalla käskyjä että kävelemällä niiden lähellä. Sara seurasi katseellaan, muuten oli ihan ok, mutta lopussa alkoi haistelemaan vähän maata. "Syömään"-käskyllä Sa heilutti häntäänsä ;)


Seuraavaksi ohjelmassa oli luoksetulon pysäytykset. Kertaalleen Sa nousi ylös Pirkon antaessa käskyn "Kutsu". Kävin palauttamassa koiran takasin maahan ja seuraavilla kerroilla pidin pienen välin Pirkon käskytyksen ja omani välillä. Pysäytyksiä tehtiin erikseen, mutta ensimmäistä kertaa otettiin molemmat pysäytykset samaan luoksetuloonkin. Molemmat pysähdykset mahtuivat kuin mahtuivatkin saamaan pätkään! Seisomiskäskyyn Sa reagoi menemällä maahan, ollaan vissiin viime aikoina liikaa keskitytty vain siihen osioon. Olisi varmaan hyvä vaihtaa toinen käskyistä käsimerkiksi. Ehkä seisominen, siihen kun kerta on jo käsimerkkikin (joka tosin pitää muistutella koiran mieleen). Käsimerkillä voisi saada seisomisesta terävämmänkin. Maahanmenoihin Sa tarvitsee tekniikkatreeniä, jotta siitäkin saataisiin terävämpi. Treeniä tehtiinkin odottaessa omaa vuoroa. Ja minun on opittava käskyttämään oikeassa kohtaa...


Toisena varsinaisena aiheena oli ohjattu nouto. Saran kanssa otettiin kahteen kertaa noutoa oikeaan päin. Ensimmäistä kertaa Sa sai noutaa laipallista kapulaa. Ensin kapula oli koiran kanssa samalla linjalla, sitten takaviistossa. Molemmat noudot oli ihan ok ja Sa teki kapulan kierrotkin molemmilla kerroilla. Pitää kiinnittää huomiota siihen, että koiruus pitää tasaisen vauhdin. Lisäksi pitäsi alkaa työstämään luovutusasentoon tulemista ilman vartalo-ohjausta.


Omaa vuoroa odotellessa Sa sai lähinnä makoilla, jotta pysyin seuraamaan muiden suorituksia. Jonkin verran otettiin takapäätreeniä ja kaukokäskyjen tekniikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti