torstai 16. huhtikuuta 2009

Viikki-treenit


Treenattiin yliopiston parkkiksella kera kahden muun koirakon. Aloitettiin ruuduilla, joista on siis pidetty hieman taukoa. Pieni tauko teki näköjään hyvää, sillä ruudut oli aivan upeita! Ruutuja tehtiin kolmesta eri suunnasta lähinnä pitkiltä matkoilta. Joka kerta vauhtia oli paljon ja kertaalleen koira juoksi ruudun läpikin, mutta pääasiassa ehdin pysäyttämään sen ruutuun. Ruudun eteen Sa pysähtyi vain kertaalleen, silloin lähetysmatka oli kisamatkaa pidempi. Siitäkin sitten toisella käskyllä se meni ruutuun. Suurin osa oli kisanomaisia lähetyksiä eli koiralle vain vihjesanat "Missä ruutu?" ja lähetys. Niiden lisäksi pari leluruutua.


Seuraavaksi liikkeestä istumisia (ilman seuraamista). Ensi alkuun käsimerkillä ja sitten liike sujui jo pelkällä käskylläkin. Sekaan otin jonkin kerran muita jääviä, eikä koiruus sekoittanut käskyjä keskenään :) Treeniä otettiin myös luoksetulon seisomaanpysähdyksen käsimerkkiin. Ekalla kerralla annoin sekä käskyn että käsimerkin ja sen jälkeen vain käsimerkin. Toimiihan se edelleen, nyt pysähdykset oli jopa terävämpiä kuin viimeksi. Lisäksi itse olen oppinut tekemään käsimerkin lyhyemmin. Kaukoista tehtiin maa-seiso-vaihtoa. Se sujui hyvin parinkin metrin päästä käskyttäen takapalkan avulla. Mutta ilman takapalkkaa koiruus otti askeleita eteenpäin. Palaamme hiomaan näitä siis edelleen sisätiloihin.


BH-koetta varten otettiin jälleen henkilöryhmätreeniä, tällä kertaa kahdella ihmisellä. Otin Saran varmuuden vuoksi hihnassa seuraamaan. Seuraaminen ei ollut mitenkään hyvää, mutta pääasia oli se, ettei Sa juurikaan välittänyt kierrettävistä ihmisistä. Tällä kertaa en pitänyt nameja enää kädessä ja Saraa kiinnosti alkuun ihmiset, mutta sain koiran kontaktiin uudella käskyllä.


Otin Saralle vielä paikallaanoloina sekä makuun että istumisen lyhyesti. Makuussa laitoin namin koiran etutassujen väliin, jolloin Sa vahti sitä ja pysyi hyvin liikkumatta. Näitä siis lisää, jotta saataisiin makuusta rauhallisempi. Istumisissa keskityttiin lähinnä paikallaan pysymiseen, kun kävelen koiran taakse. Etupalkkaus toimii. Loppuun vielä tehtiin perusasentotreeniä. Ne kun tuntui olevan taas vähän hukassa tällä kertaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti