torstai 27. elokuuta 2009

Agia


Koirassa oli ihan liikaa virtaa. Sa äänteli ja sikaili ihan täysillä. Pari rimaakin tippui, kun koiralla oli vaan kamala kiire eteenpäin. Sa suoritti myös esteitä ihan omin luvin omaan tahtiin, näppärästi meni hypyt, putket, kepit ja jopa maxi-rengaskin. Hulvatonta menoa siis. Mun pitäis olla askeleen edellä koiraa sen ohjauksessa eli käskyttää ajoissa ja selkeästi. Nyt olin auttamatta liian hidas (muutaman viikon työputki lyhyine yöunineen...).


Ohjelmassa oli ekana rata, joka alkoi maxi-renkaalla. Saran kanssa muisteltiin ensin pelkkää rengasta pariin otteeseen ennen kuin yhdistettiin se koko rataan. Renkasta seurasi hyppy ja mutkaputki, josta jatkettiin muurin kautta toiseen mutkaputkeen. Putken jälkeen pituus ja vikana vielä hyppy. Pituudessa oli nyt kaikki palikat mukana, mutta se oli levitettynä vain metriseksi. Ohjaus saatiin keksiä itse, otin persjätöt molempien putkien jälkeen. Kuten sanottua Sa tarjoili renkaan läpihyppyä ihan itsenäisestikin. Nyt koiruus on ymmärtänyt kuinka este suoritetaan. Rengasta ei siis ollut vaikea liittää rataan. Otin kuitenkin renkaan ja sen jälkeisen hyppyesteen kutsuna. Putkiin Sa irtoaa hyvin. Pitää muistaa olla käyttämättä "Tässä"-käskyä koiran ollessa putkessa, sillä silloin Sa kääntyy putkessa ympäri, käsien taputtaminen tai "menemenemene..." on parempia. Pituudella Sa välillä saattaa hypätä hipaisten. Tätä korjattiin laittamalla palikat lappeelleen. Pitää muistaa jatkossakin.



Toinen rata alkoi kahdella hypyllä, joita seurasi matala pöytä. Sitten verkotetut kepit ja vielä hyppy. Ekalla kierroksella en hidastanut pöydällä ja Sa tuli yli, seuraavilla kierroksilla sitten muistin hidastaa omaa vauhtiani ja koirakin jarrutti ajoissa. Vikana vielä rata, jossa tehtiin hyppyesteillä takaakiertoja kaksinkappalein. Ensin siis hyppy takaakierrolla. Siitä kepeille ja pöydälle. Sitten hyppy taas takaakierrolla ja vielä kaksi hyppyä lisää. Tällä radalla Sa tuntui näkevän vain kepit. Ne on kivat.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti