torstai 6. elokuuta 2009

Viikon ageilut


 


Maanantaina ohjelmassa oli ohjausharjoituksia. Ensimmäisen radan aloitti hyppy, jota seurasi pöytä ja mutkaputki. Putkesta koirat ohjattiin toiseen mutkaputkeen joko valssilla tai takaaleikaten. Putken jälkeen oli vielä hyppy. Jätin molemmissa Saran ekan esteen taakse ja kutsui sen paikoiltan pöydän luota. Vaikka paikoillani olinkin, niin ekalla kerralla oma rintamasuuntani oli putkeen päin ja Sarahan tuli vauhdilla pöydästä yli. Lopuilla kerroilla jäin rintamasuunta koiraa kohden ja siten koiruuskin pysähtyi pöydälle. Olin niin keskittynyt valssin suoritukseen ekalla kerralla etten ohjannut koiraa riittäväsi vikalla esteellä (hieman sivussa putkesta) ja koiruushan tuli hypyn vierestä. Muut kerrat meni kaikin puolin hyvin, valssit oli kohdillaan ja takaaleikkaukset myös.


  


Seuraavaksi tehtiin rataa, jossa kahden hypyn jälkeen oli mutkaputki ja sen jälkeinen vika hyppy 90-asteen kulmassa putken suulta. Saatiin itse keksiä ohjaustapa. Jätin Saran ekan esteen taakse ja itse meni putken suulle asti kutsumaan koiraa mukaan. Käänsin koiran vikalle hypylle valssilla. Muuten ihan hyvin, mutta Sarpsalle tuli niin kiire mukaan, että se pudotti toka riman.


  


Viimonen rata koostui kahdesta hypystä, joita seurasi mutkaputki ja muuri ja hyppy. Ohjauksessa oli tarkoitus tehdä persjättö putken jälkeen, mikä mulle oli vaikeaa. Kiireessäkin väänsin siihen kohtaan valssia. Hyvin on oppi mennyt perille ;) Lopulta sain persjätötkin sujumaan. Sa meni vikan esteen ohitte, alkoi jo haluta palkkaa. Ehkä mun ajatukset oli niin siinä persjätössä, etten itse keskittynyt loppurataan? Sama rata samalla periaatteella tehtiin myös toiseenkin suuntaan. Se meni jo paremmin.


  


Lisäksi tehtiin
  • pöytää. Saralla alkoi jo jarrutkin löytymään!  • verkotettuja keppejä.  • ekaa kertaa oikeaa rengasta mini/medi-korkeudella. Tehtiin pelkkiä kutsuja. Hyvin Sa tajusi hypätä renkaan läpi. Merkkasin hypyt naksulla.  • viimeisimmän radan muuri-hyppy-sarjaa. Tässä oli nytkin jotain ongelmaa. Sain koiruuden menemään molemmat esteet kerralla vasta ensin tehtyäni ne kutsuen toiselta puolen. Sen jälkeen alkoi sujumaan sivulla ohjatenkin.---


 


Torstaina otettiin ekaa kertaa A-estettä (madallettu). Ekat pari kertaa Sa juoksi vauhdilla esteen ylitse, ei puhettakaan, että siinä oli ehtinyt naksutella 2on2off-asentoja. Kun namitettiin alasmeno, niin Sa alkoi hiljentämään vauhtiaan.


 


Keppejä tehtiin jälleen verkon kanssa. Saralle näyttää olevan helpompaa hakea aloituskohtaa keppien vasemmalta puolen, oikealla puolen saattaa mennä kokeilun ja erehdyksen kautta. Otettiin myös hypyn ja keppien sarjaa, jossa hyppy oli suorassa linjassa keppeihin nähden. Nämä meni varsin näppärästi.


 


Vauhtikiihdytystä tehtiin neljän hypyn suoran avulla. Hypyillä oli viitisen metriä väliä. Ekana ohjaus koiran vierellä juosten. Ekalla kerralla olin myöhässä käskyjen kanssa ja parin hypyn jälkeen Sa kiersi loput esteet. Toisella kertaa muistin sitten käskyttää ajoissa ja koirakin toimi kuten oli tarkoituskin. Lopussa otettiin vielä eteenmeno. Sa irtosi hyvin.


 


Putkeen otettiin uutta näkökulmaa tekemällä sitä pimeästä kulmasta. Pari kertaa Sa tarjosi myös oma-aloitteisesti pöydälle menoa.


 


---


 


Molempina päivinä huomasin jo lähtiessä, että Saralla oli liikaa energiaa varastossa. Mulle meni molempina päivinä töissä myöhään ja kerkesin käydä kotona vaan nappaamassa koiran mukaan. Ääniongelmaahan siitä seurasi. Positiivista kuitenkin on, että Sa äänteli (vinkui) lähinnä seinässä kiinni ollessaan. Sielläpähän sitten vinkukoot yksinänsä. Töitä tehdessä tai muuten vain minun lähellä ollessa se oli hiljaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti