lauantai 1. elokuuta 2009

Sahaajankadun tokoilut


Kentällä oli meidän lisäksi pari muutakin koirakkoa sekä jalkapalloilijoita. Saralla otin ekana ruutuja alustan kanssa. Lähetykset tein alkuun ihan ruudun vierestä, sitten Sa sai pari kertaa kiertää maalin ja juosta suoraan ruutuun. Alusta kaipaa lisää tarkkuus- & kestotreeniä. Sa tarjoaa ensin hipaisua, odottaa hetken ja hipaisee ehkä toisenkin kerran ennen kuin tarjoaa pitkäkestoisempaa kosketusta. Koira ei taida vielä tarkalleen tietää, mitä siltä vaaditaan. Otettiin myös ruudun loppukävelyitä. Merkkasin naksulla sivullesaapumiset. Ensin kaavio oikeaan, jossa kutsuin koiran seuraamaan paikoiltani. Sitten lähdin vauhtiin koiran saavutettua minut ja lopulta kutsuin koiran liikkeestä mukaan. Vasempaan suuntaan tehdessä kutsuin koiran suoraan liikkuessani. Sa ei nyt kertaakaan juossut ohi, vaan ilmestyi hyvään seuraamispaikkaan sivulleni.


Otettiin kaikkia jääviä sekaisin. Muut oli hyviä, mutta alkuun seisomisiin Sa tarjosi istumista. Sain koiran lopulta seisomaan, kun jäin sen viereen käskiessäni. Tämän jälkeen seisomiset meni oikein. Lisäksi tehtiin käännöksiä paikallaan. Vasemalle kääntyessä koira hakeutuu oikeaan kohtaan, mutta oikealle käännyttäessä perusasento jää liian eteen ja vinoon. Kun teen käännöksen hitaammin, niin koiruuskin hidastaa vauhtiaa ja jää hyvään perusasentoon. Tää siis korvan taakse. Kaukoista otettiin pelkästään seisomiset n. 10 metrin etäisyydeltä käskyttäen. Molemmat vaihdot oli hyviä :)


Tunnari tehtiin kokeenomaisesti paitsi, että kuuden kapulan sijaan kapuloita oli rivissä 12. Oma oli neljäs vasemmalta. Sa aloitti haistelut keskeltä, eteni siitä oikeaan rivin loppuun, kääntyi ja eteni vastakkaiseen suuntaan, lopulta omakin osui kohdalle. Palauttaessa Sa korjasi kapulan asentoa suussaan kertaalleen, muttei kuitenkaan pureskellut. Loistavaa työtä koiralta siis, voisi kait jo sanoa, että se osaa tunnarin :) Seuraaminenkin tehtiin kokeenomaisesti. Se sisälsi tavallisen ja hitaan vauhdin sekä kaikki askelsiirtymät. Liikkeelle lähdössä Sa otii pari laukka-askelta, jotka korjasin parilla askeleelle taaksepäin. Sen jälkeen paikka oli kohdallaan ja kontakti pysyi ihan koko ajan! Parissa käännöksessä (täys- ja taviskäännös oikeaan) koira näykkäili ja askeleissa taaksepäin äännähti hiljaa ("liikkurikaan" ei kuullut). Askeleissa oikeaan Sa jäi vinoon, tassu mun jalan päälle. Pitäisiköhän sittenkin ottaa nämä ristiaskelein? Askel viereen -askeleissa Sa herkästi kulkee mukana tassu mun jalan päällä ja jää sitten vinoon perusasentoonkin.


Otettiin neljän minuutin paikallaanmakuu vähän eläväisen dallun kanssa. Jäin näkösälle ja liikahdin aina, kun Sa kiinnitti huomionsa johonkin muuhun kuin minuun. Ei tarvinnut montaa kertaa liikahtaa, vaikka jalkapalloakin pelattiin vieressä! Kaikista vaikeinta kontaktin pito oli, kun dallun ohjaaja kävi koiransa palkkaamisen yhteydessä kiertämässä myös Sarpsan. Vilkuiluja lukuunottamatta Sa makasi rauhallisen oloisesti, puolen minuutin jälkeen se putosi lonkalleen ja oli lonkallaan loppuajan. Sekä maakuu- että sivullenousukäskytykset dallun ohjaaja teki ekana. Sa ei mennyt lankaan.


Lopuksi vielä otettiin nurmikon puolella muutama metallinouto. Palkkasin vauhdista. Sa alkaa vaan ennakoimaan herkästi palkkaamista ja pudottaa kapulan suustaan (tätä ongelmaa ei ole puukapulan kanssa). Mulle siis muistiksi käyttää naksusanaa ennen vauhdista palkkaamista.


Kotimatkalla tehtiin vielä pk-estettä pariin kertaan edestakaisin. Ekalla kuljin koiran vieressä ja tokalla jäin paikoilleni. Sa lähti liikkeelle, mutta esteen juurella pysähtyi vilkaisemaan taakseen, kun en tullutkaan mukana. En sanonut mitään ja Sa hyppäsikin sitten harjalle. Toiseen suuntaan mennessä Saralla ei ollut mitään ongelmaa suorittaa estettä, vaikka en ollutkaan mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti