torstai 16. syyskuuta 2010

Jälkee, agii, tokoo


Eilen ennen Saran agia tein RINNALLE jälkeä. Tällä kertaa 70 askelta ja ekaa kertaa mukana kaksi purkkia. Eka purkki oli 30:lla askeleella, toinen lopussa. Alussa ja ennen ja jälkeen purkkien sekä siellä täällä kaksi namia per askel, muissa yksi. Tälläkin kertaa namina kalkkunaleikkelettä, sillä paketillinen on vanhentumassa jääkaappiin... Sää oli hieman sateinen. Se painoi hajuja alas ja jäljestäminenkin oli hyvää :) Rin jatkoi luonnollisesti ekan purkin jälkeen matkaa. Vikaa purkkia avatessa penne meni maahan. En ole vielä päättänyt miten opetan Rinnan kepit ilmaisemaan, mutta olin vähän ajatellut nostoa kuten Sarakin tekee. Katsotaan nyt kuitenkin mihin päädytään.


SARAN agitreeneissä satoikin sitten jo ihan reippaasti. Tällä kertaa teemana oli jaakotus eli vastakäännös. Rata oli Ritva Herralan käsialaa. Se oli jossain kisassa ollut I-luokan ratana.Jaakotuksen paikat oli kohdissa 2-3, 6-7 ja 10-11. Putkeen kääntö oli helppoa, mutta muissa kohdissa mulla oli vaikeuksia ohjauksessa ja epäselvä ohjaus näkyi tippuvina rimoina. Sara kyllä kääntyy terävästi jaakottamalla. Se on vaan se ajoitus mikä on kriittistä. Jos jaakottaa liian aikaisin eikä koira ei ole vielä lukinnut seuraavaa estettä, se tulee esteen vierestä (erityisesti kohta 6-7). Kepeillä helposti kiirehdin liikaa, jolloin koirallekin tuli kiire ja se aloitti pujottelun vasta toisesta välistä. Loppusuora oli muös ongelmallinen, sillä Sas olisi juossut muurille päin. Lopulta oikein panostaen omaan juoksulinjaani sain kuin sainkin koirankin mukaan.


Sitten vielä tokottamaan, edelleen satoi. SARALLE vain helppoja ja lyhyitä hommia. Lauantain jälkeen aloitetaan taas pilkun viilaaminen. Liikkeestä istumista tehtiin Tanjan naksutellessa. Koira osasi, tää oli lähinnä mulle. Askelsiirtymiä ja käännöksia tehtiin namin avulla. Pari vauhtiluoksetuloa puukapulalla tehtiin vauhdikkaina, samoin luoksetulot sekä pitkältä että lyhyeltä matkalta. Sisällä ollaan tehty jokunen kaukovaihto ja tunnarin luovutusta.


---


Tänään otettiin lähikentällä pienet tokoilut. Oli jo hämärää ja vettä satoi taas ihan kiitettävästi (kaatamalla). Saralla oli taas draivia ihan riittämiin ja Rinnalla myös. On se hyvä, että koirat on säänkestäviä! SARALLE ensin nauhallista ruutua. Eka lähetys kaukaa kosketusalustalliseen ruutuun. Hieno. Sitten toisesta suunnasta ruutuunmeno maalin kierron kautta ilman alustaa. Koira pysähtyi hyvään kohtaan seisomaan. Otettiin yksi puukapulanouto oikein kunnolla hetsattuna, juoksin vielä koirasta poispäin sen tuodessa kapulaa. Oikein hyvä vauhti ;) Vielä pari tunnarin piilotusta. Nopeaan koiruus ne löysi. Vähän liiankin nopeaan, sillä haluaisin Saran saavuttavan rauhallisemman mielentilan näissä. Ekan otin luovutusasentoon asti, toisessa vapautin tuonnista. Sitten RINNA kentälle. Pennen kanssa leikittiin ensin kahden lelun leikkiä. Otin pari kertaa ruutuakin. Vietiin yhdessä lelu ruutuun ja muutaman metrin päästä lähetin pennen perään. Sitten perusasentoja ja takapäänkäyttöä vasempaan kääntäen. Perusasentoihin tullessa Rin käyttää ihan hyvin takapäätään. Vasempaan käännöissä herkästi painaa pyllynsä maahan. Näihin toki on avuksi mun ohjaavan käden käyttö eli tarkkuutta itselle. Nyt oli vähän huolimatonta pennen treenailut, sillä namit (leikkele) oli nii-in hyviä. Palkkailin silti, penne oli niin hyvin mukana tekemässä :)


Käytiin vielä tekemässä RINNALLE jälki. Oli jo pimeää, joten jäljestettiin katulamppujen valaistessa. Tällä kertaa 60 leikkeleaskeletta ja kolme purkkia 20 askeleen välein. Namitukset samoin kuin eilenkin. Ihan hyvää jäljestystä pennulta, ei kuitenkaan eilisen veroista. Purkeilla penne pysähtyi, haisteli, ehkä töni kuonollaankin niitä. En oikein pimeässä hahmottanut. Ei se kuitekaan tällä kertaa tarjonnut maahanmenoa.


Tänään Rimppa oli ekaa kertaa koko työpäivän pissaamatta sisään!


---


Perjantaina tein RINNALLE kokeilujäljen märälle nurmikolle. Kaksikymmentä askelta, kahdella ekalla juustoa muutama pala, samoin puolivälissä ja lopussa purkki. Ja piru vieköön, pennehän jäljestää! Se jäljesti tosi sujunvannäköisesti, kävi kaikki askeleet läpi. Todennäköisin syy parempaan suoritukseen on se etten voinut antaa turhia pidätteitä hihnalla syömättömien namien takia. Lopussa penne meni maahan minun avatessa purkkia. Ehkä se on se maahanmeno sitten. Kotona piti ihan testailla millä mallilla pennun maahanmenot on (ollaan pidetty tarkoituksella useamman viikon taukoa niistä ja pennun kroppa on saanut kehittyä). Ja nehän näytti paljon paremmilta kuin ennen.


(Ja eiliseen se Rimpan sisälle pissaamattomuus sitten jäikin... ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti