sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Piirinmestiksissä


Tänään oli vuorossa Helsingin Seudun Kennelpiirin KV-tokokoe Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Koe oli samalla piirinmestaruuskilpailu. Voittajaluokka oli jaettu kahteen kehään kahdelle tuomarille. Ensimmäisessä kehässä arvosteli Pauli Härkönen paikallaanmakuun, seuraamisen, liikkeestä istumisen, luoksetulon ja hyppynoudon. Toisessa kehässä oli tuomarina Salme Mujunen ja liikkeinä ruutu, metallinouto, tunnari ja kaukot. Saran kanssa päästiin toiseen kehään lähes suoraan edellisen loputtua.


Paikalla makaaminen   10


Koira oli hivenen vinossa piiloa kohden. En taas tiedä oliko vino jo alkaessaankin vaiko vinoutuiko makuun aikana. Sa lipoi huuliaan kun kävelin sen viereen ja nousi istumaan vähän hitaasti. Tarttis välillä treenata koko liikettäkin...


Seuraaminen   10


Tuomarin sanoin koira on sähäkkä, mutta tekee kuitenkin siististi. Kertaalleen Sa näykkäsi oikeaan käännöksessä, mutta oli täysin vinkumatta, vaikka heti alussa oli paikallaankäännös vasempaan ja seuruu sisälsi askelsiirtymiäkin! Hidas kävely oli vähän rumaa, kun alkuun kävelin liian hitaasti.


Istuminen seuraamisen yhteydessä   9


Piste meni kun en malttanut olla kääntämättä päätä, vaikka koitinkin psyykata kovasti itteäni siihen :p


Luoksetulo   8


Molemmat pysäytykset vähän pitkiä. Tuomarin mukaan vauhtia on vaan liikaa.


Hyppynouto   10


Hyvä oli.


Kokonaisvaikutus   10


Muistin pitää Sarpsan lähes koko ajan käskyn alla ;)


---


Ruutu   10


En muistanut antaa lainkaan vinkkiä koiralle tulevasta! Saran ruutuunmeno olikin hitaampaa kuin normaalisti, mutta sen takia sain sen sitten paremmin pysäytettyä oikealle kohdalle.


Metallinouto   9 ½


Kapula kalisi hampaisiin lopussa.


Tunnari   9½


Aivan upeaa, paitsi luovutusasento hieman vino. Tosi siististi haisteli ympyrässä olevia kapuloita ja heti varmasti nappasi oman kun se tuli kohdalle.


Kaukot   6


Lähes kaikissa vaihdoissa koira tuli eteenpäin. Muutenkin vähän laiskat vaihdot ja makuuasennoissa Sas veti hassusti etutassuja alleen.


Kokonaisvaikutus   10


---


Tulos: VOI1, 290 p. + KP ja sijoitus 1/18! Tulos oli ainoa ykköstulos koko luokassa. Kerrassaan siis loistava viikonloppu :D<3Kuvat Terhi Ullakonoja.


Jokunen videokin (kaikki ei tallentunut eikä kameran tarkkuuskaan näköjään riitä pitkälle enkä jaksa muokata niitä siistimmiksi): 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti