torstai 9. syyskuuta 2010

Lyhkäset


Torstaiaamuna RINNALLE jälki samaiseen pikkumetsikkköön kuin viimeksikin. Askeleita oli 50 ja ne oli kaarevasti vasempaan. Leikkelettä oli alussa ja lopussa sekä satunnaisesti välissäkin joka askeleella kaksi palaa, muissa yksi. Rynnii, rynnii, rynnii. Suurin osa nameista kuitenkin syötiin. Kun jälki ei jatku pelkästään suoraan, pennulla näkyy olevan vaikeampaa. Lopussa jälki ylitti polun, minkä penne tarkisti ennen jatkamistaan. Loppuun siis päästiin kuitenkin.


Sitten tokoa SARALLE lähipuiston nurtsilla. Ekana tunnarin piilotus lehtien sekaan. Koira lähti ekalla käskyllä, meni ja tuli laukalla sekä tuli hyvään luovutusasentoon. Sitten ruutua, joka oli pitkästä aikaa nauhallisena. Jätin koiran lähetyspaikalle ja menin itse lähemmäs ruutua, jotta osaisin pysäyttää sen paremmin oikeaan kohtaan. Ekalla Sa oli kyllä ruudussa, mutta oli oikeassa takanurkassa. Toisella käskyllä korjasi keskemmälle. Pelkät kehut palkaksi ja sama uudestaan. Meni kerrasta oikein. Sitten vielä yksi ruutu, jossa lelu odotti valmiina. Pikkasen nykymistä oli vihjesanan jälkeen, joten toistin vihjettä useamman kerran palkkasin ruudun hakemisesta katseella. Seuraavana metallinouto, jossa vapautin koitan leluun, kun Sa oli nostanut kapulan ja ottanut pari laukka-askelta. Luoksetulo otettiin ensin pitkältä matkalta, sitten lyhyeltäkin. Molemmissa vapautin vauhdista. Lopuksi vielä kaukot n. 10 metristä käskytettynä. Vaihdot oli s-m-s-i-m-i. Vikasta vaihdosta heittopalkkana lihapulla. Koira likkui muutamia senttejä vauhdoissaan. Ei siis aivan priimaa, mutta kelpasi kyllä!


---


Perjantaina tein RINNALLE pari jälkeä ihan ex tempore lenkillä pennulle tuntemattomaan paikkaan. Taskussa oli vain muutama Frolic, joten ne sai kelvata. Ekalla jäljellä oli pituutta 15 askelta, toinen oli 10 askeleen pituinen. Molemmissa parissa ekassa askeleessa oli namia sekä kantapään että päkiän kohdalla, muissa jommassa kummassa. Meni paremmin kuin hyvin! Rin jäljesti älyttömän hyvin ja söikin paria lukuunottamatta kaikki namit. Pitänee siis miettiä jälkiruokia taas uudestaan. Ennen pentu oli nirsompi, jolloin vaihdoin jäljelle herkut. Nykyisen pennelle kelpaa ruoka hyvin, joten voisi jäljelläkin käyttää ei-niin-hyvää ruokaa. Ehkä se rauhottaisi pentua ja rynniminen vähentyisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti