torstai 8. elokuuta 2013

Kentällä

Päivin kanssa treenattiin lähikentällä. Oli lämmin. RINNA teki tottiskaavion palkatta ilman hyppy- ja estenoutoja. Seuraaminen oli kuulemma näyttänyt hyvältä, mutta mun mielestä se saisi olla vielä parempaa. Parissa liikkeellelähdössä (ihan alussa ja eteenmenon valmistelussa) koira äännähti ja niistä puhuttelin sitä. Jäävistä istumiseen annoin temponmuutos avun, maahanmeno oli hidas ja seisominen oli ok. Luoksetulossa koira ei törmännyt (!), mutta edessä se oli vähän vinossa. Noudossa koira saalisti vähän kapulaa, muuten oli hyvä. Eteenmeno oli hyvä. Kaiken kaikkiaan Rinna teki ihan kivasti töitä. Ilmottautuminen tai kapulan hakeminen telineestä ei olleet ongelmallisia. Saatiin paukutkin mukaan, kun läheiseltä työmaalta kuului pauketta :p

Tauon jälkeen treenattiin lisää eteenmenoa. Päivi juoksi lelun kanssa poispäin ja päästin Rinnaa perään. Mitä pidempi väli koiran ja Päivin välillä, sitä pidemmälle koira valui, mutta se meni maahan joka kerta kertakäskystä.

Ja lopuksi Rinna teki paikkamakuuta kenttää siivotessamme, jonka jälkeen annoin koiran vielä maata jalkapallon potkijoiden häiriössä. Alkuun koira oli liian korkeasti viritettynä ja lisäksi se meni muutaman kerran lonkalleen. Kävin ne korjaamassa. Loppua kohden koira oli paremmassa mielentilassa ja piti asentonsakin. Jatkossa koira pitää viritellä rauhallisemmaksi paikkamakuuseen.

SARA teki ensin kokeenomaisesti luoksetulon ja ruudun. Luoksetulon seisominen oli vähän valuva, maahanmeno oli hyvä. Ruutuun koira meni hyvin. Jätin sen sinne seisomaan enkä käskenyt maahan. Päivi käskytti monta kertaa ottaa koiraa seuruuseen eikä se nykinyt. En ottanut koiraa seuraamaan ollenkaan vaan palkan koira sai ruutuun. Sitten tehtiin vielä ruutua Päivin heittäessa palloa ruudun läpi koiran lähestyessä ruutua. Kivaa oli.

Toisella kierroksella jatkettiin vielä luoksetulon pysäytyksillä. Nyt Päivi heitti palloa koira taakse pysähtymisten kanssa yhtäaikaa. Näitä voisi välillä tehdä. Seuraamisessa olen ottanut tiukempaa kuria edistämiseen ja nyt seuraaminen näyttikin jo ihan kivalta, mutta vielä sitä voi lisääkin treenata. Kaukot tehtiin vikana ja Sara meni vaihdoissa taaksepäin! Ei se koskaan ennen, mutta nyt näin jostain syystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti