keskiviikko 21. elokuuta 2013

Treeniä ja treeniä

Eilen treenattiin Päivin ja Heidin kanssa Leppävaaran Urheilupuiston nurtseilla. Alottelin jo Päivin ja Heidin kouluttaessa EKK:n tokoja ja sain hyvät häiriöt, kun vieressä oli skeittiparkkikin. RINNAN kanssa tehtiin seuraamista häiriössä. Rinna nostaa kierroksia arjessakin skeittaajista ja niin nytkin. Se edisti ja painoi, joten tehtiin seuraamista askeleen parin seteissä. Muuten koira teki hyvin eikä vilkuillut. Lisäksi tehtiin eteentuloja. Vinoja eteentuloja on työstetty suoremmiksi ja se näkyi. Vieläkin kuitenkin saapi treenata.

SARA teki vähän kuuntelutreeniä. Sotkin luoksetuloja, kaukoja ja jääviä sekaisin. Koira kuunteli ja teki hyvin.

Päivin ja Heidin vapauduttua tehtiin paikallaanolot. Sara osallistui. Ensin istuminen, sitten makuu. Olin näkyvillä ja koira oli hyvin. Sitten tehtiin ruutua. Sara haki nyt ruudun paikan hyvin. Tehtiin vielä vauhtimerkkejä ja -ruutua Päivin heittäessä yllärinä palkkaa. Luoksetulossa en nyt osannut käskyttää oikea-aikaisesti. Tarviin lisää treeniä. Sarakaan ei tehnyt hyviä stoppeja. Tehtiin niitä liikkeestä erillisinäkin ja meni paremmin. Ehkä luoksetulossa pidempi matka ja minun kävely poispäin ennen käskyä vaikuttaa? Loppuun koira teki vielä kaukot ja hyvin tekikin.

RINNA teki lisää seuraamista Päivin häiriköidessä. Taaskin Rin teki hyvin. Se sulkee niin hyvin häiriöt pois, että yliyrittää ja taaskin edisti. Liikkeestä maahanmenoa tehtiin eiliseen tapaan lelulla ja ilman. Tekniikka on niissä eri eli treeniä jatketaan. Lopuksi Rin teki vielä eteenmenoa lyhyeltä matkalta lelulle ja välillä ilman lelua, jolloin käskytin maahan. Oli ihan ok.

---

Tänään jatkettiin Päivin kanssa lähikentällä auringon lämmössä. SARA aloitti luoksetulolla. Edelleen mulla on treenattavaa oikea-aikaisuudessa. Lisäksi koira pitää saada pysähtymään paremmin sillä ekalla kerrallakin. Sitten tehtiin zetaa. Asennot oli nyt ok, mutta seuraaminen kamalaa, tiivistä ja edistävää. Tätä korjattiin ja saatiin paremmaksikin. Sara reagoi liikkurin käskytykseen hypähtämällä seuruussa :D

Toisella kierroksella Sara teki tunnaria hetsattuna. Kesti sen ja teki ihan hyvin. Lopuksi vielä kaukot. Ne oli superia!

RINNA teki seuraamista käskytettynä. Alkuun se äänteli useasti ja sain puhutella sitä monesti :/ Seuraamisessa koira vähän edisti. Juoksun käännökset on paremmat kuin ennen. Askeleet vähän ruosteessa. Tehtiin vielä liikkeestä maahanmenoa lelulla ja ilman. Mulla on edelleen vaikea määrittää kriteerejä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti