sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

JK3 Pimppa

RINNA pääsi ekaa kertaa tekemään koko setin eilen jälkikokeessa. Koe oli Kajaanissa Kainuun Palveluskoirien järjestämänä. Ensin mentiin maastoon, sitten oli tottikset.

Jäljellä tuomarina oli Markku Korhonen. Janalla lähetyksen jälkeen Rin tarkisti jonkun hajun sivummalla ja tuli sitten takaisin janalle. Lähetin uusiksi ja samalla epähuomiossa koskin koiraan. Siitä miinusta. Koira nosti sitten oikean jäljen, mutta otti väärän suunnan. Tästä kaikesta meni 8 pistettä. Jäjen alkupuolisko oli kuivaa kangasmetsää ja loppupuoisko sitten märkää ryteikömpää. Koko ajan jälki meni jyrkähkösti ylä- ja alamäkiä ja niissä kulmia. Rinna suoriutui jäljestä ongelmitta. Kaikki kuusi keppiä löytyi. Pidin reilut tauot kepeillä. Aikaa jäljellä meni noin 20 minuuttia.

Esineruutuun päästiin aika suorilta. Siinä tuomarina oli Anna-Liisa Hyvärinen. Ennen esineruutua otin koiralle harjoituseineen. Tää tuntuu toimivalta rutiinilta. Esineruudussa koiran työskentely näkyi lähes koko ajan, lukuunottamatta takareunan puskaa. Rinna nosti ekat kaksi esinettä nopsaan. Vikassa sillä kesti pidempään. Se olikin vaikeasti polun toisella puolen takarajalla. Rinna taisi olla ainoa koira, joka löysi kaikki esineet. Aikaa meni 4 minuuttia. Rinna teki tosi nättiä työtä ja siitä oikeutetusti täydet pisteet.

Tottikseen jouduttiin aika heti esineruudusta. En ehtinyt koitaa juurikaan viritellä. Ei se varmaan oisi tilannetta pelastanut :p Tuomarina tottiksessa oli Juhani Petäjistö.

Paikkamakuu - Puutteellinen
Koira nousi istumaan heti mun päästyä piiloon. Sitten se meni takaisin makuulle, nousi taas istumaan ja meni jälleen makuulle. Lisäksi se ennakoi istumaan nousun.

Seuraaminen - Erinomainen
Se jopa välillä seurasi!

Liikkeestä istuminen - Puutteellinen
Koira meni jossain metrin päässä edellä eikä ollut kuulolla. Käskyllä se meni maahan.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - Puutteellinen
Taas maahan mentyään Rin nousi istumaan. Luoksetulossa se hyppäsi vasten ja jäi eteen vinoon.

Liikkeestä seiominen ja luoksetulo - Tyydyttävä
Käskystä koira pysähtyi, mutta sen jälkeen otti vielä askeleita. Edestä sivulletulon se ennakoi.

Tasamaanouo - Erittäin hyvä
Kiljuen ja muristen kapulalle.

Hyppynouto - Erittäin hyvä
Samat.

Estenouto - Puutteellinen
Jostain syystä Rin kiersi esteen takaisintullessa.

Eteenmeno - Erittäin hyvä
Rinna kiljui jo seuruussa. Maahan se saisi edelleen mennä ripeämmin.

Tällä suorituksella tyydyttävät 70 pistettä

Eli tulokseksi 262 pisteellä kakkostulos, JK3 ja sijoitus 2./5.
Mitäs tolle tottikselle tekisi? Koira on niin vieras koira mulle kokeissa. Ehkä minäkin olen sille. Ainakin työstetään liikkeet varmemmiksi, lisää rutiinejä. Rinnalla on suuri odotus noutoihin ja eteenmenoon eikä se kykene keskittymään. Lisäksi sillä on varmaan odotusta palkallekin tai sitten se palkkaantuu jo noista liikkeistä. Lisää myös kokenomaisia treenejä. Rinna alkaa jälleen myös tokoilemaan ja kunhan liikkeet siellä puolen saadaan kasaan, niin kokeisiin sielläkin ja sitä myöten lisää kokemusta kokeista meille molemmille.

6 kommenttia:

  1. Onnea JK3:sta! Mutta sanonpa vaan, että nyt sun blogiin saattaa päätyä pettyneitä lukijoita ( viittaan otsikkoon..) tsekkaa vaikka sitten millä hakusanoilla blogiin on tultu ;D

    VastaaPoista
  2. Onnea vielä täälläkin! Tottis kuulostaa tyhmältä, mutta maastothan Rinna handlaa :) Mä mietin että jos Rimsun aivot toimii yhtään sätkämäisesti, niin rutiini ratkasee paljon ongelmia. Toisaalta R on aussie ja ne on aina outoja...

    VastaaPoista