tiistai 10. kesäkuuta 2014

Menojalka vipattaa

Lauantaina SARALLA oli vuorossa tokokoe Vuosaaren Koirakerhon järjestämänä Sahaajankadun kentällä. Tuomarina oli Pernilla Tallberg. Paikallaanolot tehtiin ensin, sitten loput liikkeet kahdessa osassa.

Paikallaan istuminen   10
:)

Paikallaan makaaminen   7 ½
Jouduin vaatimaan koiralta kontaktia ennen maahankäskyä ja se hidasti menoa. Lisäksi kaksoiskäsky sivulle äänen kera. En käskenut koiraa pitämään päätään maassa, sillä se ei ole vielä koevalmista. Sara kuitenkin laski pään jätön jälkeen ja nosti vasta, kun tultiin takaisin kehään.

Kuvat: Serafima Stabrova
Kaukot   8 ½
Sara häiriintyi takana haukahtavasta koirasta ja teki vaihdot hitaasti eikä tekniikkakaan ollut priimaa.

Tunnari   10
Oikein hyvä!

Metallihyppynouto   9
Ravin ja laukan sekoituksella takaisin.

Ohjattu noutaminen  9
Laiskuuspiste.

Kuva: Tiia Hämäläinen

Zeta   8 ½
Hitaat ja vinot asennot.

Seuraaminen   7 ½
Koira ehti vilkuilla seuruun aikana, lisäksi vikaan perusasentoon vaadittiin kaksi käskyä. Loppua kohden ääntelyä :/

Luoksetulo   9
Itsessään aika kiva! Ei kiitovauhtia, mutta muuten hyvä. Vähän vain valuva stoppi, maahanmeno hyvä ja sivulletulossa kaarsi hyvin ilman törmäämistä. Mutta mun kävellessä poispäin koira äänsi :/

Ruutu   6
Koira oli juosta merkki- ja ruutulinjalta ulos kehästä. Sain pysäytettyä ennen sitä. Käskin ruudussa suoraan maahan, mutta koira meni vasta toisella käskyllä. Mulle pointsit, että kerrankin sain pysäytettyä koiran ennen kuin se juoksee ulos kehästä. Ruudussa treeniin suoraan maahanmenot.









Kuvat: Tiia Hämäläinen

Tulos: EVL1, 271 p. ja sijoitus 1./4.

Ihan kivoja onnistumisia oli liikkeissä, mutta en ollut tyytyväinen Saran vireeseen. Se oli väärä. Koiraan oli vaikea saada kontaktia liikkeiden välillä, kehään menoissa ja poistumisessa se sen sijaan piti hyvin kontaktia. Lisäksi se äänteli enempi erilaisissa kohdissa kuin aiemmin, esimerkiksi liikkeiden väleissä. Mikä lie ollut.

Kuva: Tiia Hämäläinen

Sunnuntaina oli RINNALLA jälkikoe ekaa kertaa kolmosissa Hämeenkyrössä Kyröskosken Käyttökoirien kokeessa. Jatkoon pääsy oli periaatteella kymmenen koirakkoa tottiksen perusteella maastoon. Alunperin ilmottautuneita oli 32, mutta loppujen lopuksi koirakoita oli tottiksessa 22. Tottis käytiin kahdessa vierekkäisessä kehässä. Arvonnassa oltiin kolmannessa parissa Kari Santikon tuomaroitavana.

Seuraaminen - Hyvä
Rinna edisti hieman ja kontakti katkeili. Tuomari olisi toivonut koiralta enemmän kiinnostusta ohjaajaan, niin oisin minäkin. Ääntelyä.

Liikkeestä istuminen - Erinomainen
Hyvä.

Liikkeestä maahan ja luoksetulo - Puutteellinen
Rinna nousi maasta istumaan mun juostessa pois ja hyppäsi vasten luoksetulossa sekä ennakoi sivulle siirtymän.

Liikkeestä seisominen ja luoksetulo - Puutteellinen
No tätä ei vaan tapahtunut :p Käskystä koira pysähtyi hitaasti, kunnes taas jatkoi matkaa ja ilmestui vierelleni juoksemaan.

Tasamaanouto - Erittäin hyvä
Niskajumppaa tarvitaan lisää, sillä pää alkoi eteentulossa valua kapulan kanssa. Rin myös murisi kapulalle.

Hyppynouto - Erinomainen
Murinaa edelleen kapulalle.

Estenouto - Erinomainen
Heitin hieman vinoon ja pyysin saada heittää uudestaan. Mun noutaessa kapulaa koira oli hieman liikkunut.

Eteenmeno - Erinomainen
Nopsemmin se saisi mennä maahan.

Paikkamakuu - Puutteellinen
Koira nousi istumaan, kun olin päässyt piiloon. Sitten se meni maahan ja jossain vaiheessa taas nousi istumaan. Se oli lisäksi liikkunut pari metriä eteenpäin.

Tulokseksi tästä kaikesta tyydyttävästi 74 pistettä, joka ei maastoon riittänyt.

Mistä kaikki virheet kumpuaakaan? Ehkei koira vaan kestä mun jännittämisen takia mun poisjuoksua tai piiloon menoa. Joka tapauksessa lisää treeniä vaan. Se ei koskaan ole pahasta :p

Ajettiinkin heti koepaikalta Saarnilaakson koululle treenaamaan Päivin ja Heidin kanssa. Se oli Rinnalle uusi paikka. Rinna teki paikkamakuita. Olin välillä piilossa. Otin Saran sinne mukaan ja syötin sille makkaraa siellä :D Lisäksi leikin toisen koiran kanssa ja autoin toisten treeneissä. Rinna pysyi paikallaan ongelmitta. Jäävissä koira pysyi myöskin ongelmitta mun juostessa poispäin. Luoksetulon eteentuloa vahvistin ensin lyhyemmältä matkalta. Sitten pidemmältä suusta palkaten. Tein myöskin seuraamisia. Lisäksi koira teki niskajumppaa 2-kiloisella kapulalla.

SARA teki ruutua. Se toisti koemokansa eli lähti merkki-ruutu-linjan takana oleville häiriömerkeille. Näitä vaan lisää. Teetin erikseen ruudussa suoraan maahanmenoja. Meni hyvin. Seuraamisen ääntelyihin käytin nyt Tiltun vinkistä koiran jättämistä. Katotaan miten tämä lähtee vaikuttamaan. Lisäksi Päivi teki koiralle häiriöitä seuruuseen. Edelleen pysähtyessä ja kääntyessä häiriöt häiritsee eniten. Kaukoissakin Päivi häiriköi koiran takana. Alkuun Saralla oli korvat luimussa ja se teki vaihtoja hitaasti sekä huonosti. Mutta loppua kohden alkoi sujumaan.











Kuvat: Tiia Hämäläinen

Maanantaina treenattiin hetkinen Oulunkylän tottiskentällä Inkan kanssa. RINNALLE vieras paikka. Rinna teki ensin paikkamakuuta mun ollessa piilossa ja Inkan treenatessa. Välillä autoin Sätkän treeneissä. Rinna pysyi hyvin, korjailin välillä vain koiran asentoa (taittaa tassua alleen). Sitten Rin teki jääviä juoksusta. Inka heitti koiralle palkkaa. Näissä vahvistettiin koiran jäämistä. Matalalla hypyllä ja esteellä tehtiin vinoja noutoja. Hypyllä Rinna osasi. Esteellä se lähti helposti palauttamaan viereisen hypyn kautta. Tätä ongelmaa ei toki ole silloin, kun estettä ei ole vieressä. Näitäkin voisi kuitenkin treenailla. Lopuksi vielä Rin teki paikkamakuun, jonka aikana ammuin kolmesti piilosta. Ei ongelmia.

Sieltä suunnistettiin Purinalle pitkästä aikaa kisaamaan aksassa. Viime kisoista on lähemmäs vuosi aikaa, on vain treenailtu. Ja se on kannattanut! Tuloksissa ei edelleenkään juhlittu, mutta koira teki yhteistyötä mun kanssa radalla.

Ekana oli Anne Saviojan agirata. Rinna pyörähteli monesti mun edessä kysyen ohjeita, kun olin ohjauksessa myöhässä tai epäselvä. Tämä nyt on vain positiivista! Ennen Rinna olisi vain juossut omia ratojaan välittämättä musta mitään. Lähdössä koira pysyi ja kontaktit se teki, joskin A:lla se pysähtyi vasta maahan. Kontakteilla seisotin koiraa. Yksi rima tuli alas. Koiralla saattoi siinä olla vain kiire putkeen tai sitten se johtui ohjauksesta. Lopputuloksena 10. Vitonen tuli siis rimasta ja kielto A:lta, kun pidin koiraa käskyn alla sen ollessa pysähtyneenä maahan A:n jälkeen. 

Hypäri oli Esa Muotkan käsialaa. Sieltä tulokseksi HYL koiran mentyä putkeen ennen aikojaan. Vaihdoin ohjaussuunnitelmaa rataantutustumisen jälkeen enkä osannut mallata valssia aivan oikein, jolloin koira sujahti putkeen. Lopussa tuli pari rimaakin vielä alas. Koiralla oli joko liikaa virettä tai se alkoi väsyä. 

Mutta lopputulemana olipa kiva kisata Rinnan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti