sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lasu

Lauantaina oli ATD:n koemaiset treenit kentällä. RINNA teki tottismaisesti sovellettuna EVL:ää. Koira teki tosi kivasti! Liikkeiden väleissäkin se kulki hyvin mukana. Ensin tehtiin paikallaanolot. Istuminen oli hyvää ja makuukin ok. Siinä koira lonkkautui ja jonkin verran pää pyöri.

Yksilöliikkeet aloitettiin seuraamisella. Seuruusta jätettiin pois askeleet ja käännökset paikoillaan. Täyskäännöksissä annoin avut. Rinna teki kivalla ilmeellä seuraamista! Zetassa istumisessa ja seisomisessa koira liikautti tassuaan mun kävelessä taakse. Luoksetulo tehtiin ilman pysäytyksiä. Ekalla yrityksellä koira nousi istumaan mun kävellessä siitä pois päin ja luokse tullessa ei oikoi sivulle. Otettiin uusiksi ja kumpikaan virhe ei toistunut. Hyppynouto tehtiin koiran korkuisella esteellä 650 g kapulalla. Se oli hyvä. Rinna sai satunnaisesti siellä täällä palkkaa.

SARA oli sitten ruosteessa :/ Ja laiskana, sillä sen suoritusvuorolla alkoi juuri aurinko paistamaan. Paikallaanolot sujui. Istuminen oli hyvä. Makuussa käskin koiran pitää pään maassa ja se pitikin muuten, muttei kestänyt taakse kävelyä. Edelleen siihen treeniä. Yksilöliikkeet tehtiin kaikki kerralla alottaen tunnarista. Liikkuri sai koskea omaankin tunnariin. Oikea löytyi hyvin. Meno hidasta laukkaa ja palautus ravia. Ohjatussa noudossakin koira meni hidasta laukkaa. Metallihyppynoudossa samaten. Zetassa ekan suoran rytmitys oli mulla hukassa ja seisomisasennon otto ei ollut napakka. Se oli myös vino. Muut asennot oli ok, koira ennakoi hieman seuraamaan lähtöjä. Ruutua koira ei löytänyt heti, vaan juoksi ruudun viereen. Sieltä sain se käskytettyä ruutuun keskelle. Kaukot oli huonot. Vaihtosarjassa oli kahteen kertaan s-i-vaihto ja molemmilla kerroilla koira tuli eteenpäin. Myöskään m-s-vaihdossa koira ei tehnyt lyhennystä. Luoksetulo oli ihan näppärä, sillä koira ei kulkenut kiitovauhtia. Seuraamisessa Sas oli innokas. Se painoi ja äännähti joissain liikkeellelähdöissä. Vasempaan käännöksiin annoin vartaloavut, käännökset muihin suuntiin on parantuneet. Samoin askeleissa taakse koira piti nyt rintamasuuntansa. Sara sai palkkaa liikkeiden väleissä. Niissä se olikin hyvin mukana.Sunnutaina oli hakua jossain päin Sipoota. RINNALLE otettiin neljä maalimiestä viiteenkymppiin. Keskilinjan vasemmalla puolen oli tiheämpää kasvustoa ja oikealla avarampaa. Tehtiin vasemmalle hajun hakuina ja oikealle haamuina. Haamuista koiran kierrokset nousi liikaa eikä se keskittynyt niin hyvin. Jatkossa siis edelleen hajun hakuina.

Tehtiin myöskin jäljet Inkan kanssa. Niiden vanhetessa tehtiin esineruutua, kooltaan suunnileen kisaluokkaa. Rinnalle neljä Inkan esinettä: ruusuke taakse, kiekko keskelle, tunnarikapula eteen kannon päälle ja nahkapanta vasemmalle kallion päälle. Kolme ekaa nousi sujuvasti, mutta viimeiseen käytettiin aikaa. Rinna näytti sijaistoimintojakin, mutta sinnikkäällä vaatimisella esine tuli käteen. En tiedä oliko Rin lämmöstä uupunut, vai eikö se vain halunnut ottaa pantaa suuhunsa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin sen suhteen.

Rinnan jäljen vanheneminen venähti kolmeen tuntiin. Janalla Rin eteni hyvin suoraan, muttei reagoinut jälkeen mitenkään. Ehkei se ymmärtänyt niin vanhaa jälkeä? Autoin koiran jäljelle ja sitä mentiin hetkinen. Jäljen alussa oli siksakkia ja koira meni ekan terävän kulman hyvin, toisessa kulmassa hakkuualueella sillä oli vaikeuksia ja sen jälkeen koko jälki meni hukkaan ja lopetettiin siihen. Ehkä ensi kerralla paremmin :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti