maanantai 28. syyskuuta 2015

Aksaa kisoissa

Viikonloppuna kisattiin agilityä HAU:n kisoissa. SARA ol vuorossa lauantaina, jolloin kolmosille oli tarjolla neljä rataa. Hypärit oli Marjo Heinon (ratapiirrustukset A ja C) ja agiradat Markku Koukiselta (ratapiirrustukset). Koira oli varsin pitsakkana minun ollessa väsynyt. Rata radalta mielentilat kuitenkin kohtasivat koiran tasaantuessa ja minun sisuuntuessa. Kaksi ekaa rataa hyllytettiin ja kahdelta seuraavalta tehtiin nollat hypäriltä sijoituksella 8./38. (aika -6,82, etenemä 4,64 m/s) ja agiradalta 3./28. (aika -7,88, etenemä 4,23 m/s). Pari koiraa lisää ja serti ois siirtynyt kolmannelle. Turha kuitnkaan jossitella, sillä ne pari koiraa ois kuitenkin menneet edelle :p Mutta mun eka tuplanolla :D

Sunnuntaina oli RINNAN vuoro olla Marjo Heinon tuomatoitavana (ratapiirrokset A, B ja C). Se oli todella kierroksissaan ja herkästi rähähtävä ja räjähtävä. Koiran mielentila johtui varmaan kotikentästä yhdistettynä kisaympäristöön. Ei olla aikoihin kisattu Purinalla. Kaksi ekaa rataa keskeytin koiran väärän mielentilan vuoksi. Kolmannella radalla koira oli jo ohjattavissa, mutta harmiksi tästäkin HYL mun ohjauksen vuoksi. Mitä tästä kerrasta opin? Sen, että kisataan jatkossakin Purinalla, sillä jos se pystyy olemaan tuolla oileassa mielentilassa niin se kykenee siihen kaikkialla :p. Lisäksi koiraa voisi vaan hengailuttaa kisapaikoilla.

DOT oli kumpanakin päivänä mukana. Se sulkee kivasti ympärillä olevat häiriöt pois ja menee namikuplaansa, kun ruokaa on tarjolla. Edes rähisevät tai aksaa tekevät koirat ei pääse sen kuplaan. Ruoan vuoksi koira on innokas tarjoamaan asioita, mikä aiheuttaa säheltämistä ja turhaumaääntelyä. Eli mun pitäisi osata ohjeistaa koiraa paremmin.

Dotille jaksoin tehdä molempina päivinä jäljet mullalle. Eka jälki oli n. 200 askelta mutkina. Tyhjiä askeleita oli siellä täällä, pisimmillään 10 askelta peräkkäin. Nyt koira kävi askeleet kivasti läpi kaarevuudesta ja ruoattomuudesta huolimatta. Vaikeutta tuotti hieman koneen jäljet, jotka teki maan epätasaiseksi.

Toinen jälki oli n. 150 askelta sisäläen viisi kymmenen askeleen settiä tyhjiä askeleita eli kolmannes jäljestä oli ilman ruokaa. Loppua kohden tyhjien suorittaminen vaan parani! Myöskin jäljellä ollut terävä kulmakin oli hyvä. Dot on saanut nyt kivasti lisää paloa tähän lajiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti