lauantai 12. syyskuuta 2015

Rytmissä

Sunnuntaina hakuiltiin Tuusulan puolella. RINNALLA  oli kolme maalimiestä, kaikki vieraita. Eka oli valmiina kepeistä kyhätyssä majassa piilossa. Sinne lähetin koiran polkua pitkin. Se oli hyvä. Loput kaksi tehtiin haamuina. Rinna on aiemmin kilahtanut näistä, mutta nyt pysyi koiralla hyvin homma hallussa. Ensimmäisessä katsottiin haamua kiven päältä ja sen jälkeen vein koiran takaisin keskilinjalle. Tämä nostatti kierroksia, mutta turhat laski ennen lähetystä. Maalimiehien kaltoinkohtelu estettiin laittamalla palkkapurkki esille piilosta. Toimi. Haukku irtosi joka kerta hyvin.

Maanataina oli HAU:n tokot, joissa lajijako ei ole niin justiinsa. SARA osallistui paikallaanoloon, joka tehtiin uuden EVL:n mukaisesti, mutta helpompana. Olin koko ajan näkyvillä ja palkkailin koiraa välillä. Maahan käskin koiran lähempää koiraa, jotta maahanmeno oli napakka ja luoksetulossa koira sai juosta leluun kiinni. Liike vaatii vähän tutustuttelua. Lisäksi Sara teki matalan merkin kierron ja hypyn erottelua. Se erotteli ne sujuvasti, mutta välillä merkillä se jäi kierron sijaan merkin taakse. Vihjesanoja pitää vielä vahvistaa. Sara teki myös seuraamista eri versioina. Se vaan vaatii jatkuvaa treenaamista.

DOT joutui ensin arkipaikallaanolokäskyn alle ja muut häiriköi sitä. Hyvin kääpiö pystyy! Sitten koira tehdä verkotettuja keppejä. Kepeillä sillä näyttää olevan jo vähän rytmiä ja asento kepittelyyn on hyvä. Sillä on vielä vaikeuksia löytää ekaan väliin, mutta treeniä vaan. RINNA teki jääviä ja seuraamista. Nekin on ikuisuusprojekteja. Seuramisessa keskityttiin täyskäännökseen vasempaan, jossa kontakti tipahtaa helposti.

Tiistaina ajeltiin Tiinan kanssa Somerolle, jossa DOT pääsi näkemään lampaita. Sille saatiin nyt Marikan avulla kerrottua, ettei haluttua ole lampaiden ympärijuoksu, vaan tasapainottelu lauman takana.

Keskiviikkona kimppatokoiltiin Kilonpuiston koulun kentällä reilun kymmenen koirakon voimin. DOT osallistui alokasluokan paikkamakuuryhmään. Autoin namilla koiran maahan ja sieltä ylös sekä makuun aikana palkkasin usein. Heleppoa. Lisäksi Dot teki (vinoja) perusasentoja, seuruun alkeita sekä se muisteli merkin kiertoa. Oli vähän laimeaa. Vertaan pentua liikaa muihin!

SARA oli EVL-paikallaanoloryhmässä. Helpotin sen oloa kuten maanantainakin. Sitten Sara teki ruutua merkittömällä merkillä. Merkitön merkki sujuu, kunhan vain häiriökohteita ei ole näköpiirissä. Eli merkkihäiriöt treeniin seuraavaksi. Uudesta ohjatusta kiertohyppynoudosta tehtiin osasia. Maalin kiertojen kanssa tehtiin pysäytyksiä eri asentoihin. Asennon otot oli hyviä eikä koira juurikaan sotkenut istumisia. Merkin kiertoja ja merkki-hyppyerottelua tehtiin erikseen. Isommalla merkillä koira kiertää eikä tarjoa pysähtymistä sen taakse. Tunnaria tehtiin kapuloiden plussamuodostelmana. Lisäksi laitoin joitain kapuloita häiriöksi vähän kauemmas. Kävi niinkuin halusinkin. Eli aikansa etsittyään Sara meni etsiytyi kauempana olleiden kapuloiden luokse ja oli valmiina haukkaamaan vääriäkin suuhunsa. Se kuitenkin huomasi erheensä ajoissa ja suu kävi vain kapuloiden ympärillä, jonka jälkeen se jatkoi etsimistään. Joskus aiemmin näissä tilanteissa koira ei ole enää ajatellut kauemmin etsittyään vaan on tuonut sen väärän. Lisäksi tehtiin seuraamista eri kohdissa, myös peruuttaen. Saran seuraamiset on parantuneet eri tiloihin tehdyillä seuraamisilla. Nytkin koira pystyi seuraamaan vieralle kentälle vieraiden koirakoiden sekaan juurikaan ympäristöön vilkuilematta. Lisää vaan näitä.

RINNAKIN teki pitkästä aikaa tunnaria. Aloitettiin heti tunnarilla koiran ollessa kierroksilla. Sillekin tein vaikeita asentelmia, joissa oikea ja vääriä saattoi olla kauempana muista. Rinna toi vääriä monta kertaa. Sen tunnari ei ole koskaan ollut näin rikki, mutta mä oon vaan hyvilläni. Sen tunnari on pitkään ollut niin hasardi, että ihan hyvä vaan että menee kunnolla rikki. Ehkä sen saa korjattua paremmin. Lisäksi koira teki seuraamista, etenkin täyskäännöstä ja liikkeellelähtöä sekä jääviä.

Torstai oli aksapäivä. SARAN ja RINNAN treeneissä hyödynnettiin valmista rataa:Rinnalla oli 8. hypyn rima herkässä. Kunhan vain annoin koiran itse katsoa hyppyä niin rimakin pysyi. Mun piti siis vaan kiirehtiä eteenpäin ja antaa koiralle tilaa ottaa hyppy itse. Toinen ongelmakohta oli kepit. Niissä koira ei vaan taivu vauhdissa joka väliin. Lisää treeniä. Saralle vaikeuksia tuotti hypyt (10. ja 15), joissa kierretiin yhtä siivekettä. Se ei vaan taivu vaan hyppää ristiin. Niihin pitää keksi joku muu ohjauskuvio (10. kierrätys eri puolelta) tai pyörittää koira hallussa pitäen siivekkeen ympäri (15.). Näitä treeniin.

DOTIN aksoissa tehtiin ohjaustekniikkana takaaleikkausta. Estetreeneissä tehtiin keppejä verkoilla, puomin alastuloa, keinun paukuttelua ja renkaan tarjontaa. Lisäksi Dot harjoitteli pysymään arkikäskyllä maassa. Se kestää jo aika kivasti häiriöitä tässä. Muutenkin sen häiriön kestävyys treenatessa on aika kiva. Nyt tuli toinen pentu häiriköimään Doon tarjotessa rengasta. Ei haitannut, Doo jatkoi renkaan tarjoamista toisesta välittämättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti