tiistai 29. syyskuuta 2015

Totista Dotista

Eilen oli Pesosen Heidin koulutus, johon vein DOTIN. Mulla on ollut vaikeuksia treenata sitä tavoitteellisesti. Dot toimii niin eri tavalla kuin mihin olen tottunut. Se vie totaalisesti pois mukavuusalueelta. Dot on herkästi ääntelevä, mutta osaa se myös olla hiljaa kuten nytkin todettiin. Kaikki ääntely johtui minusta. Multa puuttuu sen kanssa mustavalkoisuus ja ihan vaan se treenin punainen lanka. Rinnankin kanssa pitää olla mustavalkoinen, mutta Dotin kanssa pitää olla vielä mustavalkoisempi. Mun pitää olla täysillä läsnä koko treenin ajan. Pitää keskittyä.

Puhun Dotista usein vähän tyhmänä, mutta ei se sitä ole. Se oppii asiat nopsaan, kunhan vain ne osaa oikein sille esitellä. Yhteinen ymmärrys vaan vielä puuttuu. Muistan samanlaisia suunnitelmattomuusongelmia olleen Rinannkin kanssa. Erilaisia ongelmat oli, mutta noin 4 vuoden iässä koira alkoi tuntua omalta. Ehkä Dotillakin on toivoa :p Odotan innolla Heidin seuraavaa koulutuskertaa, Heidi kun tuntui puhuvan hyvin Dotia :D

Jatkoille mentiin HAU:n tokoihin, joissa SARA teki:
  • Hyvän 3-minuuttisen istumisen.
  • Vauhdikkaasti ohjattua noutoa.
  • Seuruuta edistäen.
  • Hyvin ruudun ja putken erottelua. Koiran piti joko juosta ruutuun tai ruudun läpi putkeen.
  • Kaukoja äännellen, joten otettiin korjaavana namista luopuminen käyttöön.
  • Luoksetuloa ennakoiden heittotakapalkkausta. Se siis käskyn kuultuaa varasti jo taakse lelulle ilman, että olisi esim. maahanmenoa tehnyt.
  • Tunnaria hienosti kahteen kertaan. Eka oli normaali, toisessa oikea oli piilotettuna.
DOT teki tokonsa jälleen aksana. Se tutustuo ekaa kertaa A-esteeseen ja sen jälkeen karkaili sinne. Keppejä tehtiin verkoilla. Toistoja vaan näihin, muttei tokikaan liikaa kerrallaan. Hyppyillä tehtiin käännöksiä pyöritellen. Ainakin koiran tehdessä Saijan kanssa se näytti hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti