maanantai 7. syyskuuta 2015

Kellot käyntiin!


RINNA sai varasijalta paikan Lieksaan 22.8. Lieksan Palveluskoirakerho ry:n järjestämään jälkikokeeseen. Oltiin vaeltelemassa Kolilla ja sieltä käsin käytiin lauantaina Lieksan puolella kokeessa. Valmistautuminen kokeeseen jäi, mutta ei sille näköjään ollut tarvetta ;) Päivä oli helteinen. Osioiden järjetys oli Rinnalle omiaan eli maastot ensin ja tottis sitten pahimpaan helteeseen. Kokeen tuomarina oli Allan Aula.

Ensin siis metsään. Janalla koira tarkasti takajäljen kääntyen sitten itse oikeaan suutaan. Janalta saatiin täydet pisteet. Kepeistä nousi kolme ekaa hyvin. Sitten jälki kääntyi autolle päin. Autossa ollut Dot aloitti haukun ja samalla nähtiin marjastaja jäljellä. Tässä Rinna haki vähän jäljen jatkoa. Se jatkoi sitten jäljen loppuun ilmaisematta enää yhtään keppiä. Vissiin pakka meni marjastajan kohtaamisesta sekaisin. Löysin vitos- ja kutoskepit ja arvasin minne nelonen oli jäänyt, sinne marjastajan kohtaamishetkeen. Nostatin koiralla jäljen uudestaan niiltä main ja jonkin aikaa jälkeä seurattua koira ilmaisi kepin. Eli kaikki kepit löytyi ja jäljeltä täydet pisteet.

Esineruudussa aloitin koira pistottamisen lähemmästä vasemmasta laidasta ja etenin oikeaan. Kaksi ekaa esinettä nousi näin nopsaan. Oikeaa takakulmaa koira ei mun mielestä tarkistanut, joten lähetin koiraa muutaman kerran sen irtoamatta sinne. Tuomarin mukaan koira oli kyllä tarkastanut kulman, joten turhaan lähettelin. Muutaman lähetyskerran jälkeen uskoin ja jatkoin pistottamista takaisin alkuun. Oikeasta laidasta keskeltä löytyi viimeinen esine. Rinna oli juossut alussa siitä yli reagoimatta. Tästä huolimatta täydet piteet esineistäkin. Aikaa meni muutamaa sekuntia vaille täydet.

Viimeisenä oli sitten vielä tottis. Rinnalle olin arponut kaikkiin ekan suoritusvuoron. Parina oli musta riiseniuros, jota Rinna ei noteerannut. Jännäsin vähän sen reaktiota alkukesän kokeen mustan hoffin jäljiltä.

Seuraaminen - hyvä
Paikka koiralla pysyi joten kuten, kontakti ei. Käännöksissä koira oli hukassa, istuminen onnistui vasta ylimääräisellä käskyllä... Epäsiistiä menoa siis.

Istuminen - erittäin hyvä
Varmistelin vilkuilemalla :p

Maahanmeno ja luoksetulo - erinomainen
Kuulemma nopea maahanmeno, mutta osais Rinna olla nopeampikin.

Seisominen ja luoksetulo - erittäin hyvä
Tässäkin kuulemma nopea asennon otto. Vinosti sitten eteen ja sivulle.

Tasamaanouto - hyvä
Törmäys.

Hyppynouto - erittäin hyvä
Heitin vinoon, mutta rinna hoiti homman, tosin äänen kanssa. 

Estenouto - erittäin hyvä
Ääntä.

Eteenmeno - erinomainen
Ok.

Paikkamakuu - erinomainen
Siellä se makasi!

Tästä pisteitä 91. Eli yhteensä 291 p. 1-tulos ja valokello tikittämään. Lisäksi kokeen voitto. Jee!

Tuloksesta huolimatta treenattavaa on edelleen. Tottis on edelleen karua. Jokseenkin on menty eteenpäin, sillä liikevirheitä ei tapahtunut (tai sitten se oli sattumaa), mutta paljon on silti töitä jäljellä. Seuraaminen kokeessa on kaikista kamalinta ja sillähän se kaavio alkaa ja se vaikuttaa mun mielialaan siitä lähtien. Jäljellä marjastajat on tuoneet nyt vaikeuksia Rinnan työskentelyyn. Etenkin tuoreet hajut vie koiran nenän liian helposti mennessään. 

Kokeesta palattiin takaisin Kolille, jossa oltiin yhteensä vajaa viikko. Päiväkävelyt oli 5-20 km, ihan fiiliksen mukaan. Koirat nautti. Kolilta jatkettiin pohjoisempaan. Kajaanissa sekä Sara että Rinna kirmasi kolme agistarttia Kajaanin seurakoira- ja terrierikerho ry:n kisoissa. Kaikilla radoilla tuomarina oli Timo Teileri. SARAN kisat oli la 29.8. Jännityksestä huolimatta viihdyin radoilla. Sain oman pääkopan pidettyä kasassa. Radoilla keskityin hetkeen, en pelännyt ettenkö ehtii johonkin ohjaukseen ja uskalsin tehdä sellaisia ohjauskuvioita, joita muut ei näkyneet tekevän. Ekalla radalla tehtiinkin voittonolla (ajalla -12,02, etenemä 4,34 m/s) kahdentoista koirakon luokassa :D Eli SERT-A ja Sarallekin kello käyntiin!

Toisella radalla oli A-putkierotteluna tiukemmasta kulmasta A:lle meno. Olisi pitänyt suoristaa koiran linjaa tai edes ohjata koira oikealle esteelle :p eli siitä hyl. Lisäksi vedätin koiraa liikaa saraksi okserilla, jolloin takarima tippui. Hypärillä huitasin koiran tiputtamaan yhden riman. Tältä radalta vitosella sija 5 (etenemä 4,40 m/s).

RINNA kisasi seuraavana päivänä su 30.8. Sen kanssa tehtiin tuttuun tapaan kaikilta kolmelta radalta tuloksesti hyl miljoonalla hyllyllä. Rinnan kanssa puuttuu vielä se tasapaino ohjauksesta. Ensin oletin, enkä ohjannut. Sitten ohjasin liikaakin :p Saran kanssa osaan jatkaa jo virheen jälkeen rataa, Rinnan kanssa edelleen mulla hajoaa pakka virheestä. Lisäksi edelleenkin jännitän Rinnan kanssa kisaamista paljon enemmän.

DOTKIN sai tuloksia, nimittäin terveystuloksia. Se kävi virallisissa kuvissa 1.9. Kajaanissa Countrypoliksessa. Lonkat, kyynärät ja selkä kuvattiin ja kaikki näytti hyvältä. Dot on nyt kokoa 46 cm/11,4 kg. Kääpiö mikä kääpiö.

SARA korkkasi 5.9. hilpeän eläkeläislajinsa rally-tokon virallisestikin Viiksi Areenalla Kuopiossa. Kokeen järjesti Kuopion palvelus- ja seurakoiraharrastajat ry ja tuomarina toimi Tytti Lintenhofer. Koe oli aussieiden rotumestaruuskoe. Saran tulos oli 99/100 p. ja sijoitus 2./35(?). Samalla Sara oli luokan kolmesta aussiesta paras. Kommentiksi saatiin "Osaava koirakko, sujuvaa menoa". Pistemenetys tuli edestä perusasentoon siirtymisessä koiran hypätessä ja samalla minuun koskiessa. Suoritusaika oli 1.24.56. Se oli ainakin kärkikolmikon nopein. Hihna oli ongelmaton ja muistin kehuakin koiraa radalla :p 


6 kommenttia:

 1. Onnittelut valiokellojen käynnistämisestä! Ja yli 90p tottis on aina hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon vissiin liian tottunut tokon nillitykseen ;)

   Poista
 2. Oho, mitkä pisteet! Hyvä Rimsu :) Onnea muistakin tuloksista, ei mikään paskempi reissu pohjoiseen.

  VastaaPoista
 3. Huikeita tuloksia, paljon onnea!! :)

  VastaaPoista