maanantai 26. lokakuuta 2015

Oppia lisää

Torstaina SARAN ja RINNAN aksoissa tehtiin kentällä valmiina ollutta rataa. Kumpikin koira kulki hyvin ja niillä oli ongelmatilanteet samassa kohtaa rataa. Kas kummaa, kun niillä oli sama ohjaaja :p

DOTIN aksat meni entisellä kaavalla. Edelleen kaipailen koiraan sitä tietynlaista draivia, ns. lajiin syttymistä. Tänään siitä taidettiin nähdä vilaus :) Ratateeninä tehtiin serpentiiniä vinoilla hypyillä. Doo tuli lahjakkaasti hyppyjen ohi, mutta ei se haittaa, jos tulee draivilla! Siitä saa palkkaakin, kun on oikea asenne. Tehtiin keppejä sekä kujana että verkotettuina. Taidan ottaa nyt kuurin keppejä kujana, jotta saataisiin vauhtia ylläpidettyä, samalla otetaan ohjelmaan keppikulmat.  Puomilla tehtiin alastuloa. Tässäkin kokeilin vauhtia ja Doo osaa jo aika hyvin.

Lauantaina RINNA pääsi tekemään koemaista tottistreeniä tuomarikokelaiden koulutukseen Jokelan kentälle. Olisin halunnut koesuorituksen, jossa en jännitä, mutta en onnistunut olemaan jännittämättä :p Rinna oli aivan överivireessä. Se kiljui koko yksilösuorituksen ajan. Jos nyt jotain positiivista, niin ylivireestä huolimatta varsinaisia liikevirheiä ei suuremmin esiintynyt.

Paikalla makaaminen - hyvä
Rinna istui koko makuun ajan.

Seuraaminen - puutteellinen
Koira oli taas tavoittamattomissa pitkän suoran. Se kulki suunnilleen sivulla, välillä edistäen ja ilman kontaktia. Annoin lisäkäskyjä, muttei ne menneet tuossa tilassa olevalle koiralle perille. Ääntä tuli.

Liikkeestä istuminen - hyvä
Hyvä, lukuunottamatta alun kiljuvaa seuraamista.

Liikkeestä maahanmeno + luoksetulo - tyydyttävä
Kamala seuraaminen edelleen. Luoksetulossa hurja vauhti, josta törmäten eteen vinoon.

Liikkeestä seisominen + luoksetulo - tyydyttävä
Samat kuin edellä sekä jokunen askel liikaa stopin jälkeen.

Tasamaanouto - hyvä
Liian tiivis luovutus sekä toki ääntä.

Hyppynouto - tyydyttävä
Samat kuin edellä sekä kapulalle haukkua. Heitin vinoon, mutta koira osasi korjata hypylle takaisin tullessa.

Estenouto - puutteellinen
Samaa kuin edellä. Heitin jälleen vinoon, mutta koira ei nyt osannut korjata linjaa esteelle vaan tuli esteen ohi. Ei sentään metrisen kautta.

Eteenmeno - hyvä
Haukkua räksytti seuruun vaikka käskin olla kunnolla :p

Pisteitä olisi tällä suorituksella saatu 74. En nyt keksi muuta korjaussuunnitlmaa kuin sen, että treenataan aivan helvetisti lisää. Jospa liikkeet saisi niin hyvin asennettua koiraan, että toimintamalli säilyisi överivireessäkin.

Jatkettiin päivää Somerolla, jossa aussieyhdistys järjesti paimennuspäivän. Oli taas kiva nähdä erilaisia aussieita lampailla. Mä opin taas uutta ja DOTIN käyttöohjekirja sai lisää sivuja. Ekalla kierroksella Dot sai toteuttaa itseään. Se kiersi lampaita, se kun on keräävä tyyppi. Doo luki lampaita hyvin ja käyttäytyi järkevästi. Lauman pysähtyessä koirakin pysähtyi seisomaan rauhallisesti. Toisella kierroksella pidettiin koira liinassa ja otettiin ajoa ja pysähtymisiä. Selvästi oli koiralle vaikeampaa ja se väsyi. Sitten maistui paskakin.

Sunnuntaina RINNA juoksi viestiä lyhyesti. Eka etenemä oli . 200 m. Rinnan juostessa A:lle lähellä sitä oli muita ihmisiä, joille Rinna oli haukkunut. Se oli jatkanut matkaa loppuun asti Inkan käskystä. Tämän takia koirat sai juosta uudestaan B:lle ja sieltä vielä A:lle. Etenin sitten C:lle n. 50 m. Maaston takia tein rataan kulman enkä edennyt kauemmas. Halusin nähdä mitä tapahtuu :p Inka laittoi Rinnan matkaan ja heti perään Sätkän. Koirat tuli hyvin perille. Takaisin päin Sätkä vielä lähti hyvin, mutta Rinna kääntyi kulman jälkeen takaisin saadessaan kulmassa mut taas näköpiiriin. Palasin takaisin päin ja lähetin koiran uudestaa A:lle B:ltä. Meni hyvin. Juoksutettiin vielä lopuksi koiria kimpassa meidän väliä lyhyellä matkalla.

Palkkasin koiraa nyt lelulla hyvistä seuruupätkitä sekä keskittyneistä odotuksista. Toimi hyvin. Lisäksi annoin lähetystilanteissa häiriökäskyjä, jotka Rinna ignoorasi ja lähti vain oikealla käskyllä. Häiriköin koiraa myöskin huutamalla lähetyksen jälkeen. Tästä koira hämmentyi. Samoin kulma radassa oli liikaa. Ilmankos noita ei kisaradoilla ole :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti